Catechese

Je wordt van harte uitgenodigd voor de catechese!

 

Aanmeldformulier is gesloten.

 

 

 

Vragen?
Neem dan contact op  via: 
jeugdwerkaalten@kerkvenster.nl  

Catechese voor kinderen van de basisschool:
1. Kennismakingscatechese
    (voor kinderen uit groep 5 en 6 van de basisschool)
2. Basiscatechese (voor kinderen uit groep 7 en 8 )

Catechese voor jongeren:
3. Huiscatechese (voor jongeren van 12 t/m 14 jaar)
4. Doe-catechese (voor jongeren van 15 en 16 jaar)

Catechese voor jongeren van 17 jaar en ouder
5. Doe- en waarom catechese
6. Belijdenis doen

 Wanneer je mee wilt doen met één van de bovengenoemde
vormen van catechese dan kun je je hiernaast aanmelden.

Catechese voor kinderen van de basisschool:

 1. Kennismakingscatechese (voor kinderen uit groep 5 en 6 van de basisschool) 

Als je in groep 5 en 6 van de basisschool zit dan mag je meedoen met de kennismakingscatechese.  We komen 3 keer in het keldertje van Elim bij elkaar en gaan samen op ontdekkingstocht. Zo leren we op een speelse manier elkaar, de kerk en de gebruiken in de kerk beter kennen.

2. Basiscatechese (voor kinderen uit groep 7 en 8 )                 

Als je in groep 7 en 8 van de basisschool zit ben je van harte welkom bij de basiscatechese. We komen 3 keer bij elkaar in het keldertje van Elim. Door middel van spel en andere leuke werkvormen ontdekken we samen wat het geloof voor ons betekent.

 

Catechese voor jongeren:

3. Huiscatechese (voor jongeren van 12 t/m 14 jaar)

Ben je tussen 12 en 14, dan nodigen wij je uit voor de huiscatechese. De naam huiscatechese zegt het al een beetje, het wordt in een huiselijke sfeer gegeven. Je komt met leeftijdsgenootjes bij elkaar en samen gaan we aan de slag met dingen die jou bezig houden. We proberen te ontdekken wat dit te maken heeft met het geloof en de kerk. Dit kan aan de hand van een spel, een film of andere werkvormen. De groepen komen ongeveer zes keer samen.

4. Doe-catechese (voor jongeren van 15 en 16 jaar)

Bij de kerk denken we al gauw aan de diensten op zondag, maar de kerk is (en doet) veel meer. Juist in de kerk zijn we er om naar elkaar om te zien en elkaar te helpen. Om dit handen en voeten te geven bedenken we tijdens de doe-catechese samen waar we ons het komende seizoen voor willen inzetten, zetten samen een actie op touw en voeren deze ook uit.

Catechese voor jongeren van 17 jaar en ouder.

Doe- en waarom catechese 

Tijdens de doe- en waaromcatechese zetten we ons in voor anderen. Maar daarnaast ga je in gesprek met de jongerenpredikant over belangrijke onderwerpen die jou bezighouden. Het kan gaan over dingen van alledag in combinatie met geloof- en levensvragen. (Wat) Heeft het geloof met jouw dagelijks leven te maken?  In totaal komen we zes keer bij elkaar.

6. Belijdenis doen

Wanneer je erover denkt om het komende jaar belijdenis te doen, dan ben je hartelijk welkom bij de belijdeniscatechese. In de tijd rond Pasen (vaak op Palmzondag) wordt in een feestelijke dienst belijdenis van het geloof gedaan. De belijdenisgroep komt ongeveer zes avonden bij elkaar en de belijdeniscatechese wordt door de jongerenpredikant gegeven. Tijdens deze avonden wordt gesproken over belijdenis doen, maar ook over allerlei vragen rondom geloof waarover je graag meer wilt weten. Zo komen op deze avonden de meest wezenlijke onderwerpen van het christelijk geloof aan de orde.

Na de herfstvakantie krijg je dan bericht wanneer je waar verwacht wordt. Heb je je opgegeven en half november nog niets gehoord, neem dan contact op via jeugdwerkaalten@kerkvenster.nl