Een goed gesprek  is het thema van de Startzondag op 23 september

Wat is een goed gesprek? Is dat als je jouw eigen verhaal kwijt kunt of is dat wanneer je tot een gezamenlijke conclusie bent gekomen? Soms kun je ook een tevreden gevoel overhouden wanneer je alleen het luisterend oor bent en de ander een verhaal heeft verteld. De mooiste gesprekken kunnen ontstaan als je met iemand aan het praten bent die je al vaak twee banken voor je hebt zien zitten maar waarvan je nooit ècht wist wie het was.

Startzondag staat elk jaar in het teken van mensen ontmoeten, het thema van dit jaar onderstreept het nog eens, we willen het begin vieren, samen met de vrijwilligers die aan het begin van dit jaar in zijn voor een goed gesprek. Naar elkaar luisteren en met elkaar praten kan ook betekenen dat besluiten, meningen en ideeën kunnen veranderen. Jongeren kunnen in een ‘goed gesprek’ soms vertellen over de invloed van keuzes die ze (moeten) maken en dat ze vaak twijfelen, en dat kan. Twijfel is een vorm van open nieuwsgierigheid, en je bent nooit te oud om te leren van elkaar.

Net als de laatste jaren willen wij jullie weer vragen om iets mee te nemen, iets te eten voor jezelf en om te delen. Na de koffie en spelletjes kunnen we dan samen een soort maaltijd gebruiken.

Zijn jullie in voor een goed gesprek, of wil je gewoon een fijne zondagochtend bij elkaar zijn om samen ons geloof te belijden, en het gesproken en gezongen woord aan te horen en uit te dragen, desnoods voorzien van uw eigen mening?

De dienst begint om 10.00 uur en jullie zijn van harte uitgenodigd.

Presentatie KerkVenster op de Startzondag

Door de organisatoren van de startzondag is KerkVenster gevraagd om een presentatie te verzorgen over het werk dat KerkVenster verricht. Het wordt een PowerPoint presentatie over hoe KerkVenster bestuurd en geleidt wordt en welke werkzaamheden er allemaal zijn om het blad 23 keer per jaar bij u als gemeentelid te bezorgen. De presentatie wordt gehouden na de kerkdienst inéén van de zalen van de Zuiderkerk, welke? dat wordt op de startzondag bekendgemaakt. Uiteraard krijgt u ook gelegenheid om vragen te stellen, opmerkingen te plaatsen of wensen te uiten ten aanzien van de inhoud en/of de opmaak van het blad. We hopen velen van u te ontmoeten bij deze presentatie. We weten wel ongeveer hoe u over KerkVenster denkt of het beoordeelt. Maar we horen graag of er nog punten zijn die verbeterd kunnen worden.

Bestuur en redactie KerkVenster