Het was weer Schitterend in Bredevoort

Drukte op het terras bij ’t Koppelhuis

We kijken terug op een schitterend weekend. Het weer werkte mee, het was aan de frisse kant en dat bevorderde de verkoop van onze warme specialiteiten: chocolademelk met slagroom en broodjes hamburger en -rookworst.
Er is weer een record gebroken wat betreft de verkoop, die verliep super goed. Ons terras was vrijwel de gehele tijd goed bezet. De bezoekers waren in een zeer gemoedelijke stemming en daardoor was de sfeer bijzonder aangenaam.
Onze verkooptopper was ook deze keer weer de befaamde arretjescake van Erna Prinzen, deze bakprinses heeft er maar liefst tien gemaakt: chapeau Erna!
Aan het eind van alle drie de avonden waren de meeste producten dan ook uitverkocht. Dank aan alle vrijwilligers die daaraan hun steentje hebben bijgedragen.
De exposities in ‘t Koppelhuis waren ook dit jaar van een hoog niveau: Helios en Edith te Linde, bedankt voor jullie bijdrage.

Sfeer in de St. Joriskerk
In de St Joriskerk was het lekker warm en de sfeer was feestelijk. De koren die op de diverse avonden in de St. Joriskerk hebben opgetreden, trokken veel publiek. Door de inzet van de kosters kon een wisselende, bij het programma passende, opstelling in de kerk gerealiseerd worden.
De klapper was de zondagavond met het mini-theater van de ADA-dienst: het Lichtjesfeest.
Bas, Geert, Anne en Niels hebben een indrukwekkende performance neergezet.
In drie monologen namen zij elk op hun eigen manier de toeschouwer mee in een meeslepend verhaal.
Geert nam ons, in het dialect, mee terug in de tijd van de heksenvervolging in Bredevoort, en nog verder terug naar het begin van ons christelijk geloof, de oorsprong van ons lichtjesfeest.
Bas vertelde het verhaal van een ontmoeting in de trein en zijn gesprek met een man die alles van een andere kant belichtte. Aan het eind van de treinreis verscheen er een regenboog, een wonder van licht.
Anne nam ons tenslotte mee langs alle kleuren van de regenboog en hun betekenis voor ons. Ze eindigde met de gedachte dat de regenboog, als een teken van God, ons altijd volgt, waar wij ook naartoe gaan. Het is dat licht dat in al zijn aspecten altijd bij ons is.
Niels verbond met zijn pianospel de monologen en versterkte daarmee ook de intensiteit van de verhalen. Tenslotte zorgde Henk Siebelink voor het onontbeerlijke licht en geluid. Door de mooie belichting werd de impact van de monologen nog indringender. De toeschouwers waren muisstil en luisterden zeer geconcentreerd.
Wij kijken uit naar de volgende ADA-dienst.