Voedselbank Oost-Achterhoek officieel geopend

Burgemeester mevrouw A.H. Bronsvoort van Oost Gelre en de eigenaar gebouwencomplex, de heer B. Nales, hebben op zaterdag 28 juni 2014 de officiële opening van Voedselbank Oost-Achterhoek verricht. Met een bus van de voedselbank reden zij samen door een papieren toegang het nieuwe onderkomen aan de Mercatorstraat 35 in Lichtenvoorde binnen. Hiermee is de ruimere locatie voor een groter aantal cliënten ook officieel in gebruik genomen.

Officieel

Veel vrijwilligers van de voedselbank waren getuige van deze openingshandeling. Sprekers als burgemeester Bronsvoort en de heer T. Hillemans, vicevoorzitter vereniging van Nederlandse Voedselbanken, loofden de inzet van de vrijwilligers. De heer Nales, eigenaar van het gebouw dat Voedselbank Oost-Achterhoek huurt, sprak over het overleg dat hij heeft met de vrijwilligers van de voedselbank. Goed overleg, dat het mogelijk heeft gemaakt dat het vele werk nu verzet kan worden in een fijne omgeving.

'Het is goed dat de voedselbank er is' sprak voorzitter van Voedselbank Oost-Achterhoek, mevrouw A.E. Wemmenhove-van Hulzen, 'Het is goed om te geven, maar laten we ons ook altijd blijven realiseren dat het soms heel moeilijk is te ontvangen. Het kan ons overkomen, het kan de buren overkomen, onze vrienden en kennissen en onze kinderen.' Blij met de goede onderlinge sfeer zet de voedselbank haar werk voort.

Open dag

Voor de open dag van de Voedselbank Oost-Achterhoek was veel belangstelling. Uit de hele regio kwamen bezoekers om te zien waar wekelijks 370 voedselpakketten samengesteld worden voor evenzoveel gezinnen. Indrukwekkende cijfers als vijftig ritten die maandelijks nodig zijn om 1.100 mensen te voeden, waren te lezen. Te zien waren de voorzieningen die de vrijwilligers hebben en die er onder andere voor zorgen dat 82% van de vrijwilligers uitermate tot zeer tevreden is met het werk dat ze doen bij de voedselbank. Voorzieningen die in veel gevallen geschonken zijn aan de voedselbank. De winnaars van deze open dag zijn Boet Stortelder uit Lichtenvoorde en Jack Goldewijk uit Mariënvelde. Zij hebben hun prijs inmiddels ontvangen.

 Kerkenraad 
 Diaconie 
  Algemeen PGA   Algemeen PGA
  Algemeen PGB   Algemeen PGB
  Identiteitsverklaring PGA   Gemeentediaconaat
  Beleidsplan PGA   Sociaal diaconaat
  Colofon PGA   Kerkradio
  Colofon PGB   MDW
  Oecumenica   Pachtgronden
  Rapport Toekomst PGA   Vakanties
  Stuurgroep toekomst PGA
  Plaatselijke regeling PGA
 
   
   
   Links
    Landelijke PKN
    PG Bredevoort
    Overige links
    Opmerkelijke websites
   
   
   
   
   
   
 Kerkrentmeesters   Jongeren 
  Algemeen PGA   Algemeen PGA
  Algemeen PGB    Algemeen PGB
  Archief PG Aalten   Jeugdraad PGA
  Gebouwen    LeF diensten PGA
  Kerkelijk bureau PGA   N-joy PGA
  Vrijwilligers   It's4U2 PGA
  Ledenadministratie PGB   Catechese
  Collectemunten   Kinderdiensten
  Pachtgronden   Kampweken PGA
  Kerkbalans   X-player PGB
  Oppasdienst
  Kindernevendienst
  Welkomdienst
Free business joomla templates