Muziek

Er zit muziek in de Protestantse Gemeente te Aalten!  

Tientallen zangers en instrumentalisten zorgen voor een gevarieerd aanbod aan muzikale stijlen. 
Zij zijn vooral zichtbaar én hoorbaar binnen de cantorij (zie ‘Cantorij Aalten’) en de band (zie ‘A-Company’). Naast deze eigen ensembles van de PGA werken ook regelmatig andere solisten of ensembles mee aan de eredienst. 

Het team van organisten bestaat uit:   Joop Ormel, Gerard Wesselink en Hans te Winkel.
De eigen ensembles van de PGA staan onder leiding van professionele musici: de leding van de cantorij is momenteel vacant en A-Company staat onder leiding van popcantor Johan Klein Nibbelink.

Voor alle vragen over de kerkmuziek binnen de PGA kunt u terecht bij Gerard Wesselink, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Specifieke vragen over/aan A-Company kunnen gesteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

In de drie kerkgebouwen vinden ook regelmatig concerten plaats. In de Oude Helenakerk zijn jaarlijks een aantal orgelconcerten (zie www.orgelsinaalten.nl) en ook in de Oosterkerk zijn af en toe orgelconcerten te beluisteren (zie www.hanstewinkel.nl) . Ook andere koren en orkesten maken regelmatig gebruik van de gebouwen. 

 


 

Orgels in Aalten

 


 

A-Compagny

 


 

Cantorij PG Aalten

 


 

Zolder toegankelijk en kroonluchters in hoogte verstelbaar.

In de kerkdiensten gebruiken wij in principe altijd de beamer. Daarom zijn de opsteekborden verdwenen en de liturgieën op retour. Het zicht op de beamerprojectie is niet op alle plaatsen optimaal. Hoewel er in de normale kerkdiensten voldoende plekken beschikbaar zijn waar het zicht goed is, hadden we toch de wens om het zicht voor meer plaatsen, zoals de boerenzolder, te verbeteren. De kroonluchters vormden een obstakel bij het zicht op de beamerprojectie.

Daarnaast was het aansteken van de kaarsen, door de hoogte van de kroonluchters en de ongelijkheid van de vloer, een gevaarlijk karwei. Zo kwamen wij op het idee om de kroonluchters in hoogte verstelbaar te maken. Eduardo Prinzen en Herman Lammers hebben een onderzoekje gedaan naar de mogelijkheden en de kosten. Omdat dit een duur project zou worden hebben we besloten de opbrengst van de Paascollecte 2014 hiervoor te bestemmen. De opbrengst van de Paascollecte 2014 is tot nu toe ruim € 4000,00. Inmiddels is het project gerealiseerd. Dankzij de inzet van vrijwilligers en de schenking van materialen door bedrijven (via leden van onze kerk) was dit bedrag toereikend. Wij willen daarom alle gulle gevers en de vrijwilligers hiervoor hartelijk bedanken. Met een simpele druk op de knop kunnen de kroonluchters omhoog voor beter zicht en omlaag voor het aansteken van de kaarsen. Het is heel fijn dat we dit zo snel hebben kunnen realiseren.

Op maandagavond 3 maart, na afloop van de vergadering, kreeg het College van Kerkrentmeesters uitleg van de vrijwilligers over de realisatie van dit project, tijdens een rondleiding in de kerk en op de zolder. De uitleg was heel verhelderend en werd door de vrijwilligers met veel enthousiasme verteld. Tijdens deze rondleiding waren ook de vrijwilligers aanwezig die de zolder hebben schoongemaakt en voorzien van nieuwe isolatie. Dit project is minder sensationeel, maar wel van groot belang. De oude isolatie (glaswol) was vies, er was veel ongedierte aanwezig, de isolatie ging kapot en was moeilijk beloopbaar.

Het stof veroorzaakt overlast bij het regelen van de theater verlichting en was heel ongezond voor alle mensen, die op de zolder hun werk moesten doen. Nu is de zolder schoon en heel goed toegankelijk. Ook deze vrijwilligers willen we heel hartelijk bedanken voor deze zware, maar ó zo nuttige klus. Wij zijn onder de indruk van de huidige staat van de zolder. Het College van Kerkrentmeesters

 Kerkenraad 
 Diaconie 
  Algemeen PGA   Algemeen PGA
  Algemeen PGB   Algemeen PGB
  Identiteitsverklaring PGA   Gemeentediaconaat
  Beleidsplan PGA   Sociaal diaconaat
  Colofon PGA   Kerkradio
  Colofon PGB   MDW
  Oecumenica   Pachtgronden
  Rapport Toekomst PGA   Vakanties
  Stuurgroep toekomst PGA
  Plaatselijke regeling PGA
 
   
   
   Links
    Landelijke PKN
    PG Bredevoort
    Overige links
    Opmerkelijke websites
   
   
   
   
   
   
 Kerkrentmeesters   Jongeren 
  Algemeen PGA   Algemeen PGA
  Algemeen PGB    Algemeen PGB
  Archief PG Aalten   Jeugdraad PGA
  Gebouwen    LeF diensten PGA
  Kerkelijk bureau PGA   N-joy PGA
  Vrijwilligers   It's4U2 PGA
  Ledenadministratie PGB   Catechese
  Collectemunten   Kinderdiensten
  Pachtgronden   Kampweken PGA
  Kerkbalans   X-player PGB
  Oppasdienst
  Kindernevendienst
  Welkomdienst
Free business joomla templates