Ds. Folkert de Jong heeft maandag 9 juli het beroep van Aalten aangenomen.  

Als beroepingscommissie en kerkenraad zijn wij erg blij en dankbaar dat ds. Folkert de Jong maandag 9 juli jl. het beroep van Aalten heeft aangenomen.

Maandagmiddag 9 juli hebben Harry Eenink (voorzitter beroepingscommissie) en Gerard Helmink (voorzitter kerkenraad) een bezoek gebracht aan de fam. De Jong in Andel. Onder het genot van een heerlijke kop koffie en een stuk vlaai, is de beroepingsbrief aan Folkert overhandigd. In volle overtuiging heeft  hij daarna het bericht van Aanneming van Beroep ondertekend. Zowel Folkert als zijn vrouw Thandi en dochter Henrike zien erg uit naar deze nieuwe uitdaging.

Fam. De Jong vertrekt a.s. woensdag voor een vakantie van vier weken naar Malawi, het thuisland van Thandi. Daarna zal Folkert op een nader te bepalen tijdstip afscheid nemen van zijn huidige de Gereformeerde Kerk van Andel, “de Voorhof”.

In het komende nummer van Kerkvenster zult u verder op de hoogte worden gebracht van het beroepingsproces en het vervolgtraject.  Op dit moment is de datum van de bevestigingsdienst nog niet bekend. Tevens zal Folkert zich in een van de volgende nummers van Kerkvenster voorstellen aan onze gemeente.

Op voorhand willen wij fam. De Jong van harte welkom heten in onze gemeente en spreken we onze dank uit voor het vele werk wat de beroepingscommissie in het afgelopen jaar heeft verzet.

Met vriendelijke groet,

Harry Eenink, Voorzitter Beroepingscommissie

Gerard Helmink, Voorzitter Kerkenraad