Adamfo Ghana

Hieronder volgt een bijdrage van een partner van Adamfo Ghana, een project dat door de diaconie van de Protestantse Gemeente Aalten wordt ondersteund.

Naam project: Een goede start!

 Startpakketten voor voormalig straatmeisjes om als volleerde kledingmaaksters/ weefsters een eigen bedrijf te starten.
 • Doelstelling: Voormalige straatmeisjes die als kledingmaakster of weefster zijn opgeleid kunnen een eigen bedrijfje starten en hiermee in een zelfstandig bestaan voorzien.
 • Uitvoerende partner: Yaakoro Youth Development Centre in Tamale, Ghana.

Behaalde resultaten:

  • Tijdens een feestelijke bijeenkomst kwam de gehele dorpsgemeenschap bij elkaar om het afstuderen te vieren van twaalf voormalig straatmeisjes, nu volleerd weefsters/ kleding-maaksters. De dames kregen startpakketten uitgereikt tijdens de bijeenkomst, waarmee ze zelfstandig aan het werk kunnen gaan in hun gekozen beroep. De lokale Chief hield een speech en feliciteerde de dames en YAYDEC met het mooie resultaat.
  • De twaalf vrouwen beschikken nu over de vaardigheden, werkervaring en de nodige middelen om zelfstandig aan het werk te gaan. De vrouwen wonen zelfstandig en zijn gestart met werk als weefster of kledingmaakster. Zij verdienen hiermee een duurzaam en onafhankelijk inkomen.
  • Zes van de vrouwen hebben voldoende inkomen om rond te komen en zijn nu aan het sparen om een goede werklocatie te huren en verder uit te breiden.
  • Vier van de vrouwen hebben voldoende inkomen om rond te komen en hebben nu al zelf trainees aangenomen die zij onderwijzen in het vak van weefster/ kledingmaakster.
  • Twee vrouwen hebben een eigen bedrijfje en werkt daarnaast als trainer op het Yaakoro Youth Development Centre. Zo kunnen zij hun geleerde vaardigheden en kennis doorgeven aan de volgende groep trainees.
  • De vrouwen worden de komende drie maanden nog regelmatig bezocht door medewerkers van YAYDEC om te monitoren hoe het gaat. Daarna kunnen zij ook nog voor vragen of advies terecht op het centrum.