Beeld Sint Helena naar de Oude Helenatuin

Zaterdag 18 juni j.l. werd in alle vroegte (7.00 uur) begonnen met de verhuizing van het Helenabeeld uit de tuin bij de RK Helenakerk naar de tuin van de Oude Helenakerk. Frans Stoltenborg namens de RK Parochie en Harm Hoftiezer namens de PG Aalten hadden alles voorbereidt van het uitgraven van het beeld, het vervoer en het plaatsen in de tuin van de Oude Helenakerk.

Met een grote kraan van Jos Tolkamp werd het beeld uit de tuin over de beek getild en geplaatst op de gereedstaande vrachtwagen. Vervolgens ging het transport naar de Oude Helenakerk, dat kwam om exact 8.00 uur aan, zodat de klokken begonnen te luiden, een mooi signaal. Het luiden van de klokken om 8.00 uur ‘smorgens is overigens een heel oud gebruik. Dat was vroeger de tijd dat men aan het werk ging.

In de tuin van de Oude Helena waren reeds de voorbereidingen getroffen door het bedrijf van Gerben Houwers door het forse gat te graven waarin het beeld zou worden ingezet. Nadat alles was afgewerkt bij de Oude Helena en het gat weer was gedicht bij de RK Helena en graszaad was gezaaid kon men aan de welverdiende koffie.

Opnieuw is er een onderdeel afgerond van de plannen om de RK parochie een plek te geven in de Oude Helenakerk en haar omgeving. Binnenkort zal ook het Stiltecentrum onder de toren zijn uitwerking krijgen. We houden u op de hoogte.

Tekst: Arnold Arentsen Foto’s Frans Stoltenborg en Jan Oberink.
Meer foto’s klik hier