Bijzondere diensten

Huwelijksdiensten 
Als u uw huwelijk wilt laten inzegenen in de kerk dan kunt u contact opnemen met uw  wijkpredikant of predikant die u daarvoor kiest. Naast de afspraak die hij/zij met u maakt zal de predikant u wegwijs maken wat voor een afspraken u moet maken om één en ander vast te leggen.
Bent u geen lid van de PG Aalten of PG Bredevoort dan is er ook de mogelijkheid om in één van de kerkgebouwen uw huwelijk kerkelijk te laten bevestigen. U kunt daarvoor contact opnemen met onderstaande adressen.

Officiële trouwlocatie
De Oude Helenakerk in Aalten en de St.Joriskerk in Bredevoort zijn officieel burgerlijke trouwlocaties in de Gemeente Aalten. Wenst u te trouwen in een sfeervolle locatie en uw huwelijk ook kerkelijk te laten inzegenen dan kan dat dus op één locatie. Ook beschikken beide kerkgebouwen over een bijgebouw waar u nodig gasten kunt ontvangen, receptie wilt geven of welke vorm van samenkomst ook.

Voor alle inlichtingen kunt u terecht:
Voor Aalten:
Kerkelijk bureau, Ludgerstraat 64. 7121 EM Aalten. Telefoon 0543-473250
Mail: kerkaalten@kerkvenster.nl

Voor Bredevoort:
Henk Luimes, Bolwerkweg 1, 7121 LT Aalten. Telefoon 0543- 471154
Mail: stjoriskerk@pkn-bredevoort.nl

Rouwdiensten
Alle drie de kerken zijn beschikbaar voor het houden van rouwdiensten. Bij de Oude Helenakerk en de Zuiderkerk zijn ook de zalen geschikt voor een condoleance avond en het eventueel verstrekken van koffie, thee en bijbehorende versnapering.