De voedselbank nog altijd nodig, helpt u mee?

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens.

De mensen die dat het hardste nodig hebben, worden tijdelijk geholpen met een voedselpakket. Fabrikanten, supermarkten, winkeliers, kerken, overheden en particulieren helpen om een goed pakket te kunnen samenstellen.

In onze regio worden de voedselpakketten samengesteld in Lichtenvoorde. Elke week worden de volgende afgiftepunten bevoorraad: Aalten, Dinxperlo, Eibergen, Gendringen, Groenlo, Lichtenvoorde, Neede, Ruurlo, Varsseveld en Winterswijk.

Wekelijks worden in het gehele werkgebied gemiddeld een kleine 400 pakketten verstrekt, waarvan in de gemeente Aalten tussen de 45 en 50 pakketten.

Inleverpunt Aalten

Naast bedrijven (winkels) die wekelijks in Aalten producten aan de voedselbank schenken, kunnen particulieren ook bijdragen door producten te leveren en deze te brengen naar de Zuiderkerk (ingang achterzijde).

Aangezien het aanbod de laatste tijd zeer krap is om een pakket samen te stellen, vraagt de voedselbank om uw attentie. Als u producten over heeft of sowieso wel wat wilt schenken dan is dat heel welkom. Het liefst producten die de mensen dagelijks nodig hebben om een maaltijd te bereiden.

U kunt die goederen in de speciale kast plaatsen in de garderoberuimte van de Zuiderkerk. De Zuiderkerk is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Ook op zondag als er een kerkdienst is kunt u terecht,

Verse groente en fruit

U mag ook verse groente en fruit schenken. Misschien heeft u een moestuin met een overschot aan groente of een kleine boomgaard met een overschot aan fruit, denk dan eens aan de voedselbank.

Verse groente en fruit mag echter alleen op vrijdagmorgen ingeleverd worden van 9.00 uur tot 12.00 uur in de Zuiderkerk.

Giften

Heeft u geen goederen, dan mag u uiteraard ook een donatie doen. Ga daarvoor naar de website van de voedselbank Lichtenvoorde, daar staat hoe u kunt doneren. Het websiteadres is: voedselbankachterhoek.nl

Op deze website staat ook de werkwijze van de voedselbank uitvoerig beschreven en de jaarverslagen zijn daarop te zien.

Helpt u mee? De mensen die het ontvangen zullen er dankbaar voor zijn.

Niet over de datum

Recentelijk is de voedselbank in de Zuiderkerkkast geconfronteerd met een forse partij producten die over de houdbaarheidsdatum waren, sommige producten zelfs met een einddatum in 2015.

Dit kan en mag niet, ook al bent u van mening dat de producten nog goed zijn. De voedselbank wordt ook gecontroleerd en het kan toch niet zo zijn dat we de medewerkers in gevaar brengen en met een mogelijke boete opzadelen, doordat ze producten uitgeven die over de datum zijn.

Bovendien wordt de voedselbank dan met kosten opgezadeld aangezien ze deze goederen dan weer moeten afvoeren.