Dialectdienst nu wel goed te volgen

De dialectdienst van afgelopen zondagmorgen verliep niet helemaal goed, met name het geluid was bijna niet te verstaan bij de meeste onderdelen van de dienst.
Er is geheel buiten ieders toedoen een korte onderbreking geweest met gevolg dat het geluid niet synchroon liep met het beeld.
Dit was niet alleen een teleurstelling voor u als kijker en luisteraar maar zeker ook voor alle medewerkers die zich zo hadden ingespannen om deze dienst ook live bij u in de huiskamer te krijgen.
Gelukkig zijn de mensen van ZOSM TV uit Groenlo goede techneuten op dit gebied en hebben zij uit de opname het euvel weg kunnen corrigeren en is er een prima opname beschikbaar.
Op de site van kerkbeeldaalten.nl kunt u nu bij: ‘Archief Oude Helenakerk’ de dienst aanklikken en deze volgen. Het is de moeite waard want het was op zich een mooie dienst.

ZSOM TV wil haar oprechte excuses aanbieden aan de live kijkers die zondag 18 oktober de dienst graag live hadden willen volgen.

Nog meer goed nieuws
Op kerkbeeldaalten.nl is nu ook PG Bredevoort aangeschoven om de diensten live te streamen,, zoals dat heet. Ook kunt u die diensten in het archief bekijken.
Een tweede verbetering die is aangebracht is het feit dat u voortaan een dienst achteraf niet meer behoeft te downloaden in het archief van de vier kerken maar dat u in het archief de gewenste dienst kunt aanklikken en op de pijl te klikken om de dienst te volgen.
Zondag 1 november a.s. zal ook de Oude Helenakerk weer benut kunnen worden. Er is nieuwe apparatuur geïnstalleerd voor een helderder beeld en de bandbreedte is opgeschaald zodat storingen in principe tot het verleden behoren.

Allemaal goed nieuws dus om u in deze merkwaardige tijd, wat kerkdiensten betreft, steeds beter van dienst te kunnen zijn.

Arnold Arentsen.