Een goed verhaal

Dat is het thema van de startzondag van onze kerk, maar ook het landelijk thema van de PKN.

Er zijn verhalen uit de Bijbel die we allemaal kennen, die je zelfs als je niet vaak naar de kerk gaat wel eens hebt gehoord. De broden en twee vissen, het verhaal van Noach, en zo zijn er nog een heel aantal op te noemen.

Er zijn ook verhalen die we minder goed of niet kennen, andere verhalen. We leven met en luisteren naar de boodschap die deze verhalen ons vertellen. Zelf hebben we ook een verhaal, en van de een ken je de verhalen beter, van de ander weet je iets minder. Op de startzondag gaat de dienst hierover, luisteren we naar muziek, zingen we samen en na de dienst is er onder de koffie tijd om even fijn bij te praten, te horen wat de ander te vertellen heeft, want iedereen heeft een (goed) verhaal. We willen de ochtend samen afsluiten met een gezamenlijke lunch, zoals we dat de afgelopen jaren gewend zijn.

Heidi Ebbers heeft voor de kinderen een leuk programma samengesteld en is er iets lekkers te maken. Dit keer is de startzondag in de Helenakerk en het leuke is dat u daardoor gelijk ook iets meekrijgt van het verhaal dat kunst ons verteld. Want tijdens de startzondag is ook Septemberkunst en Jan Ebbers en Jan Willem Helmink exposeren in Elim. Na de dienst zijn de kerk en Elim open om even rond te kijken en zijn er suppoosten aanwezig om iets te vertellen over de Oude Helenakerk. Tevens is er buiten nog muziek van de Eendracht.

Neemt u iets te eten mee voor uzelf en een beetje om te delen? Kleine, koude, handzame gerechtjes hebben de voorkeur (er is geen gelegenheid om dingen op te warmen), maar daar komt u vast uit, gezien het succes van voorgaande jaren.

Praten we 22  september verder!

de startzondagcommissie