De electrocar

De electrocar: een unieke vervoerservice!

Al meer dan zeven jaar kunnen ouderen en hulpbehoevenden in Aalten, Bredevoort en de buurtschappen gebruik maken van één van de twee electrocarren.

Een unieke service, want voor dit vervoer vragen wij een vrije gift. Deze service valt onder verantwoordelijkheid van de stichting Marga Klompé en wordt verzorgd door zo’n 25 vrijwilligers / chauffeurs. Er wordt gereden van ’s morgens 9.00 uur tot 18.00 uur, elke dag, dus ook op zaterdag en zondag (met uitzondering van feestdagen).

Bent u hulpbehoevend, moeilijk ter been of kunt u tijdelijk niet zelf fietsen of autorijden, dan halen wij u op bij u thuis en brengen u op de plek waar u heen wilt. En terug natuurlijk. Uw bestemming kiest u natuurlijk zelf. U wilt naar de kapper of naar de supermarkt, naar de huisarts of de fysiotherapeut. Of een bezoekje elders in Aalten, Bredevoort of buurtschap,  het kan allemaal.

Een afspraak maken is heel simpel: u belt met tel. 06-51191545 en u krijgt een electrocar-chauffeur aan de lijn. U geeft aan waar u heen wilt en hoe laat en de chauffeur overlegt met u over de tijdstippen en klaar is kees! Wel is het in coronatijd zo dat wij i.v.m. eventuele besmetting slechts één persoon per rit kunnen ophalen.

Pas geleden zijn de oude carren ingeruild tegen twee nieuwe voertuigen omdat de oude versleten zijn. Er is nu een (modernere) nieuwe electrocar  en een elektrische auto. Deze auto is vooral bestemd voor mensen uit Bredevoort en de buurtschappen. Die afstanden kunnen immers wat groter zijn. De chauffeurs hebben intussen een deskundige instructie gehad, zodat u veilig en snel vervoerd wordt.

U kunt te allen tijde een afspraak maken.

Voor Bredevoort rijdt de auto op woensdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur van uw huis naar de Spar en op donderdag wordt u tussen 8.00 uur en 10.00 uur voor de boodschappen naar de Jumbo gereden, waar u ook nog, na het winkelen, van een gratis kopje koffie kunt genieten.

Hoewel iedere rit in principe gratis is, wordt een bijdrage op prijs gesteld. Zodat we ook in de toekomst voor u kunnen blijven rijden want onderhoud van beide voertuigen is namelijk kostbaar.

De aanschaf van deze elektrische voertuigen is voor een gedeelte betaald vanuit subsidie door Leader Achterhoek, en de bijdragen van lokale instanties, waaronder de diaconieën van de kerken uit Aalten en Bredevoort.

Dus: profiteer van deze unieke aanbieding en maak een afspraak!

Electrocar-chauffeur: Jan Ebbers