Energiearmoede en diaconale hulpverlening

De energiearmoede slaat toe. Voor sommige mensen betekent dit dat de verwarming erg laag staat en dat er sterk bezuinigd wordt. De stichting Diaconale Hulpverlening is samen met het meedoenpact op zoek naar mogelijkheden om mensen de helpende hand te kunnen bieden.

We hopen dat we in de komende winter wekelijks warme maaltijden kunnen bieden in een warme omgeving. We houden u graag op de hoogte of dit plan van de grond komt. Maar als u nu alvast denkt dat u daar aan mee wilt werken, laat het ons weten via info@stichting-dha.nl.

Ook zoekt Figulus samen met de gemeente nog naar vrijwilligers die mensen willen helpen in hun huis energie te besparen. Als u zo’n ‘bespaarcoach’ wilt worden, meldt u dat dan bij info@Figulus-welzijn.nl of bel naar 0543-473993.

En er wordt ook nog gezocht naar mensen die handige handen hebben om bijvoorbeeld tochtstrips, radiatorfolie enz. aan te brengen bij mensen die dat zelf niet lukt en daarvoor ook geen middelen hebben om het te laten doen. Ook daarvoor kunt u terecht bij de bovenstaande adressen van Figulus.

U mag voor nadere informatie ook bellen met Wim Drenth, tel. 0543-473145.