Gedenkraam in KerkVenster

Een voorpublicatie uit het herdenkingsboek.

De sluiting van de Oosterkerk is aanstaande  en de Commissie Afscheid Oosterkerk biedt u de mogelijkheid om op meerdere manieren afscheid te nemen.

Een van de activiteiten van de Commissie is het herdenkingsboek dat 22 november 2021 zal verschijnen en waarvoor u nu al kunt intekenen.
Om u alvast een voorproefje te geven van de inhoud van dit boek heeft de redactie van KerkVenster in samenwerking met de Commissie Afscheid Oosterkerk het idee opgevat om nu alvast een onderdeel uit het boek te publiceren over het gedenkraam.

Ds. Gerhard ter Maat heeft bij het gedenkraam een interessante uitleg geschreven in de vorm van een boekje, voorzien van mooie foto’s. Dit heeft hij vervolgens om niet beschikbaar gesteld en daarvan maken wij dankbaar gebruik. In de binnenkaternen van dit nummer van KerkVenster vindt u alvast dit onderdeel van het boek, zestien pagina’s over het gedenkraam die u kunt uitnemen en  bewaren.

Omdat dit artikel zeker ook voor een groter publiek interessant is, verschijnen deze katernen tevens in boekvorm. In eerst instantie is dit boekje bedoeld voor mensen die geen KerkVenster ontvangen, maar het is voor iedere liefhebber verkrijgbaar bij de Aaltense Musea en kost € 2,00.

Uiteraard wordt dit artikel ook opgenomen in het herdenkingsboek van de Oosterkerk. Daar vormt het samen met een artikel van Jan ter Haar een uitgebreider stuk over het gedenkraam.

Het gedenkraam is een van de vele aspecten  van de Oosterkerk, waarover nog veel meer interessante en mooie verhalen te vinden zullen zijn in het herdenkingsboek, dat wij van harte bij u aanbevelen.

                                                                       Redactie KerkVenster

                                                                          Commissie Afscheid Oosterkerk

Wilt u de katern digitaal bekijken dan kunt u op onderstaande link klikken om KerkVenster nr. 17 te downloaden: https://www.kerkvenster.nl/wordpress/wp-content/uploads/2021/04/KV17-18-06-2021.pdf