Geloofsgesprek

Allemaal nog de beste wensen…

Hoe vaak heb je dat al gehoord de afgelopen weken? En hoe vaak heb je het dit jaar al gezegd: De beste wensen ? Hoewel je er op een gegeven moment misschien wel wat genoeg van krijgt, is het toch een mooi gebruik. Waarschijnlijk wens je het de een wat oprechter toe dan de ander, maar niemand zal de ander iets slechts toewensen, toch? Waarom zou je ook?

Maar wat zijn dat precies: de beste wensen? Wat zijn voor jóu de beste wensen, zijn dat dezelfde als die voor mij? Wat zou jíj wensen als je een wens zou mogen doen? Ga je dan voor beroemdheid of voor veel geld? Voor een knap uiterlijk, gezondheid, een goed verstand? Waar word jij gelukkig van?

Niet iedereen is gelukkig met dezelfde dingen. Geluk is persoonlijk en zal voor iedereen iets anders betekenen. En niemand is de hele tijd gelukkig. Gelukkige, minder gelukkige en ongelukkige momenten wisselen elkaar af. Zo is het leven.

Elke zondag, aan het eind van de kerkdienst krijgen we de zegen mee. Ik vind dat altijd weer een mooi moment. De wens dat God met je mee zal gaan in de week die voor je ligt, zodat je vol vertrouwen op weg kunt. Iets beters kun je iemand niet toewensen…

            De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. 

De Heer zal bij jullie zijn en voor jullie zorgen. 

De Heer zal aan jullie denken en jullie ​vrede​ geven.

Amen

(Numeri 6:24-26, Bijbel in Gewone taal)