Givt, de oplossing voor geven zonder contant geld.

Givt, de oplossing voor geven zonder contant geld.

Wat is Givt?

Steeds meer mensen hebben geen contant geld meer op zak. De slimme techniek van Givt stelt iedereen zonder contant geld in staat om met een smartphone te geven voor de collecte in de kerk of thuis terwijl u naar kerkbeeld kijkt of naar de kerkradio luistert.

Bij Givt respecteren ze de oude manier van collecteren. Daarom hebben ze een oplossing ontwikkeld die de ‘oude’ manier van geven niet in de weg zit. Heb je dus geen contant geld bij je of in huis? Dan kun je door Givt weer meedoen!

Betalen zonder internet

Voor het gebruik van Givt heb je op het moment van geven geen internet verbinding nodig. Op een later moment, bijvoorbeeld als je thuis bent en gebruik maakt van WiFi, wordt je gift bij het heropenen van de app alsnog verstuurd.

ANBI zijn aftrekbaar

Giften aan de PG Aalten, diaconie, kerk of speciaal doel door Givt verwerkt zijn aftrekbaar van de belasting. Jaarlijks kan iedere gebruiker een overzicht downloaden van alle giften.

Het gemak van geven

Met Givt geeft je makkelijk in elke situatie, je kiest zelf hoeveel je wilt geven.

Geven blijft anoniem

Een donatie met Givt is door de kerk niet te herleiden tot een persoon. De kerk (diaconie) krijgt na elke zondag één bedrag op de rekening en niet alle giften afzonderlijk. Givt is net zo anoniem als geven met contant geld.

Gewoon gratis

Givt is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play. Registeer jezelf als gebruiker door je gegevens eenmalig in te vullen.

Hoe veilig is Givt?

Het is belangrijk dat alles veilig en risicoloos verloopt. Jouw veiligheid wordt door Givt op drie vlakken geborgd:

  • Privacy Om gebruik te maken van de dienst van Givt zul je eerst moeten registreren. Hiervoor worden alleen de gegevens die Givt nodig heeft om een transactie te kunnen doen. Daarom zal Givt nooit de informatie verstrekken aan derden.
  • Betalingsverkeer  Givt is geen bank, het betalingsverkeer wordt uitbesteedt aan SlimPay. Dit bedrijf zorgt voor de betalingen van veel online bedrijven en staat onder toezicht van de Nederlandse Bank. Hierdoor voldoen betalingen via Givt  aan de strengste eisen. Het is goed om te benadrukken dat er geen transacties plaatsvinden tijdens het geven met Givt. De transacties vinden achteraf plaats middels een automatische incasso. Aangezien deze achteraf te herroepen zijn, is het volledig veilig en ongevoelig voor fraude.
  • Gegevensbescherming Givt is veilig, omdat alle gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) behandeld worden en erop toegezien wordt dat de leveranciers van Givt dit ook doen..

De techniek achter Givt

Video’s

Wilt u video’s bekijken hoe alles in zijn werk gaat, klik dan op onderstaande afbeelding.

Geven met Givt is gemakkelijk , hoe werkt het?

Geef in de kerk of thuis

  1. Open je app
  2. Kies het bedrag dat je wilt geven voor de collecte: 1 is bij ons meestal het ‘Speciale doel’.
  3. Als je ook voor de deurcollecte wilt geven, kies dan: ‘+ collecte toevoegen’ en vul ook hier het bedrag in.
  4. Kies voor ‘Volgende’
  5. Je kunt nu de QR code scannen, uit de lijst het kerkgebouw selecteren of als in de kerk zit kiezen voor ‘Locatie’.
  6. Kies weer voor volgende en je donatie is afgerond.

Als je je hebt vergist kun je de donatie nog binnen 15 minuten annuleren, daarna wordt hij verwerkt.

.Als je een internetverbinding hebt, wordt je gift direct verstuurd. Zonder internetverbinding wordt je gift eerst opgeslagen. Zodra je weer verbonden bent met internet en je opent de Givt-app, wordt je donatie alsnog verstuurd.

Je gift wordt na twee werkdagen van je rekening afgeschreven.

QR codes

Hieronder en op de site van kerkbeeld.nl staan de QR codes die u nodig heeft om te kunnen doneren.

QR Oude Helenakerk

QR Zuiderkerk