Harapan Baru Aalten Nederland

Maandag 6 december al vroeg in de ochtend zag ik dat ik een berichtje had van Nick Rensink.
Nu is dit wel vaker zo, want Nick houdt ons regelmatig op de hoogte van de projecten van Harapan Baru Lombok Indonesia. Maar deze ochtend was het helaas een zeer verontrustend bericht. Die nacht was er een zware storm geweest met overstromingen en landverschuivingen. Nick en zijn team waren gelukkig oké. Ze zouden zo snel mogelijk het rampgebied ingaan om te bekijken wat de schade was en om eventuele noodhulp te bieden. In de loop van de dag en week werd de omvang van de ramp steeds duidelijker. Via de app en Facebook worden we op de hoogte gehouden. Vanuit Nederland proberen we Nick en zijn team zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarom wil ik jullie aandacht graag vragen voor onderstaand bericht van Harapan Baru Lombok Indonesia:

Lieve mensen,

Zoals jullie misschien wel gehoord hebben is West-Lombok, de regio waar wij werken, hard getroffen door overstromingen en landverschuivingen. De overstroming trof ook ons kantoor. Helaas zijn de bibliotheek en onze apparatuur voor gehoortesten stuk geraakt. Echter is dit een bijzaak als we zien dat er honderden, zo niet duizenden mensen opnieuw dakloos zijn geraakt. De laatste informatie die wij hebben is dat ruim 4000 families getroffen zijn door de overstromingen, waarvan 400 families zwaar (waterhoogte 180 cm of hoger). Daarnaast zijn er tientallen families getroffen door landverschuivingen, waardoor hun huizen totaal verwoest zijn. Men gaat momenteel uit van vier doden en een aantal vermisten.

Ons team is druk bezig met het helpen van de getroffenen in de regio’s Medas en Ranjok. We verwachten de noodhulp uit te breiden naar nog zes andere regio’s.

Echter, wij kunnen dit niet alleen. We hebben jullie hulp hard nodig om de slachtoffers van de overstromingen te helpen. Met de Kerst voor de deur hopen wij dat niemand in de kou gelaten wordt, en dat iedereen hier op z’n minst een veilige plek heeft en in basisbehoeftes voorzien kan worden. We hebben een aantal families kunnen helpen met dekens en andere goederen om de eerste nacht door te komen. Maar er wachten nog veel meer families op onze hulp.
Mogen wij op jullie hulp rekenen?

Doneren:

Stichting Harapan Baru Aalten Nederland

IBAN: NL49RABO 0310390249

BIC: RABONL2U