Het coronavirus raakt ons allen opnieuw

Sinds afgelopen maandag 14 december is er veel veranderd in Nederland. We zagen het met zijn allen al wel een beetje aankomen: de cijfers stegen in de afgelopen weken weer dramatisch. Strengere maatregelen werden noodzakelijk. Het hele land krijgt opnieuw te maken met beperkingen die velen van ons zullen raken. Juist in deze tijd waar mensen elkaar willen ontmoeten en samen willen zijn, is dat niet meer mogelijk. We zullen met ons allen onze schouders eronder moeten zetten, om het virus de baas te worden. Het moderamen van PG Aalten en PG Bredevoort hebben beide een spoedvergadering belegd, om te overleggen welke consequenties dit voor onze gemeente zal hebben, en of wij ook tot verdere maatregelen moeten overgaan.

Als Protestantse Gemeente Aalten en Protestantse Gemeente Bredevoort willen wij solidair zijn met de regering en de aangekondigde maatregelen opvolgen, en gehoor geven aan het verzoek om contacten zoveel mogelijk te beperken. Daarom hebben wij besloten om tot en met zondag 17 januari 2021 geen bezoekers meer toe te laten tijdens onze kerkdiensten. Ook de aangekondigde dienst voor de bevestiging van onze nieuwe ambtsdragers in de PG Aalten op 10 januari a.s. zal worden verplaatst naar een nader te bepalen datum.

Vanzelfsprekend kunt u de aankomende diensten wel digitaal bijwonen en volgen via de bekende kanalen. Alle geplande bijeenkomsten en vergaderingen kunnen ook tot en met 19 januari geen doorgang meer vinden. Het was geen gemakkelijk besluit, maar wij zijn van mening dat dit de meest verstandige keuze is. Laten we naar elkaar blijven omzien in deze donkere tijden, wetend dat we over een aantal weken het feest van Kerst mogen vieren. Laat dat Licht uw hart en het hart van allen die u lief zijn verwarmen. Een lichtje in een donkere tijd Is iets dat warmte geeft, je hart verblijdt Ik wens u sterkte, kracht en liefde voor dit nieuwe jaar En een heel fijne kerst en oud & nieuw met elkaar Witte wereld vol van vragen, Vol van zorgen en van pijn. Maar waar het wonder van de kerstnacht, Toch telkens weer een troost kan zijn. We wensen u allen, ondanks alles, toch een prachtig kerstfeest toe, en een gezond, liefdevol en gelukkig 2021.

Namens de kerkenraden,                                                                                  Gerard Helmink, voorzitter PG Aalten                                                                                                                    Ds. Ada Endeveld, predikant PG Bredevoort

 

Belangrijk bericht: Kinderkerstfeest.

Naar aanleiding van de toespraak van de minister president heeft het moderamen van de Protestantse Gemeente Aalten helaas moeten besluiten om geen bezoekers meer toe te laten in de diensten. Daarom kan de kinderdienst op 25 december, zoals die gepland stond, niet doorgaan. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we dit jaar geen kinderkerstfeest kunnen vieren

Het kinderkerstfeest zetten we om naar een online-versie. Linkjes naar liedjes en het verhaal zijn te vinden op www.Kerkvenster.nl onder de tegel van de kindernevendienst. Zo kun je op je eigen tijd het kinderkerstfeest vieren. En je kunt het net zo lang (of kort) maken als je zelf wilt.

Ook kun je aan de hand van het boekje “Kliederkerk Kerst” op creatieve ontdekkingsreis door het kerstverhaal uit de Bijbel. In dit KerkVenster staan een aantal pagina’s uit het boekje. De kinderen die zich aangemeld hadden voor de kinderdienst van 6 december krijgen een boekje in de brievenbus. Wil jij/wilt u ook graag zo’n boekje stuur dan een mailtje naar jeugdwerkaalten@kerkvenster.nl.

Namens de kinderdienstcommissie en de jeugdraad wensen we jullie hele fijne en gezegende kerstdagen toe!

 

Alleen online diensten

 In verband met de nieuwste corona maatregelen zijn alle diensten in de PG Aalten en PG Bredevoort uitsluitend

Uitzending via Bredevoortse website
​​​​​​​

De diensten online kunnen nu ook direct via www.pkn-bredevoort.nl bekeken worden.
Op de homepage is een tabblad met `Kerkbeeld`, waaronder u de ´tegel´ vindt, waar u de diensten online kunt volgen.
U komt nu niet meer eerst op de website van Kerkvenster terecht.