Het kan weer!

Tekst: Jan Ebbers

Foto: Frans Stoltenborg

.De planning  van de Stichting Roemenië Aalten-Salaj was om in maart weer een truck vol te laden en daarmee naar Jibou in Roemenië te gaan om ds. Roberto te voorzien van allerlei tweedehands spullen. Maar zoals bij heel veel andere plannen gooide het corona-virus ook hier roet in het eten en kon het transport niet doorgaan.

Maar door versoepeling van de maatregelen, zowel in Roemenië als in Nederland kon vrijdag 26 juni j.l. de draad weer opgepakt worden en een truck geladen worden.

Er was al heel wat voorwerk verricht.

Alle goederen waren al zoveel mogelijk verpakt in dozen en op pallets geplaatst. Met behulp van de kooi-aap van de firma OVT konden die pallets in de truck worden gezet, wat al veel sjouwwerk scheelde.

Maar dit keer gingen er ook veel meubels (tafels, stoelen) mee, die allemaal apart geladen moesten worden. En de vele zakken met kleding moesten natuurlijk ook vanuit de opslag aangevoerd worden. Vanwege de warmte moest er geregeld een drinkpauze ingelast worden.

Tegen 23.00 uur was de wagen echter helemaal vol en kon de chauffeur vertrekken richting Roemenië. 

Ds. Roberto  kan in Jibou straks weer beschikken over een nieuwe voorraad van o.a. meubilair, huishoudelijke artikelen, speelgoed, incontinentiemateriaal en kleding. Nu hij zijn tweedehands winkel weer geopend mag hebben, kan hij van daaruit als vanouds deze artikelen verkopen om met de opbrengst de thuiszorg voor ouderen te bekostigen en mensen te ondersteunen die dat nodig hebben.