Je wordt van harte uitgenodigd voor de catechese!

Kennismakingscatechese (voor kinderen uit groep 5 en 6 van de basisschool)

Als je in groep 5 en 6 van de basisschool zit, mag je meedoen met de kennismakingscatechese.  We komen een aantal keren in het keldertje van Elim bij elkaar en gaan samen op ontdekkingstocht. Zo leren we op een speelse manier elkaar, de kerk en de gebruiken in de kerk beter kennen.

Basiscatechese (voor kinderen uit groep 7 en 8)

Als je in groep 7 en 8 van de basisschool zit, ben je van harte welkom bij de basiscatechese. We komen een aantal keren bij elkaar in het keldertje van Elim. Door middel van spel en andere leuke werkvormen ontdekken we samen wat het geloof voor ons betekent.

Catechese voor jongeren van 12 t/m 14 jaar

Je komt met leeftijdsgenootjes bij elkaar en samen gaan we aan de slag met dingen die jou bezighouden. We proberen te ontdekken wat dit te maken heeft met het geloof en de kerk. Dit kan aan de hand van een spel, een film of andere werkvormen.

Catechese voor jongeren van 15 jaar en ouder

Je komt met leeftijdsgenoten bij elkaar en we gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen die jou bezighouden. Het gaat over dingen van alledag in combinatie met geloof- en levensvragen. Want wat heeft het geloof eigenlijk met je dagelijks leven te maken?

Belijdenis doen

Wanneer je erover denkt om het komende jaar belijdenis te doen, dan ben je hartelijk welkom bij de belijdeniscatechese. In de tijd rond Pasen (vaak op Palmzondag) wordt in een feestelijke dienst belijdenis van het geloof gedaan. De belijdenisgroep wordt begeleid door de jongerenpredikant. Tijdens de belijdeniscatechese wordt gesproken over belijdenis doen, maar ook over allerlei vragen rondom geloof waarover je graag meer wilt weten. Zo komen op deze avonden de meest wezenlijke onderwerpen van het christelijk geloof aan de orde.

Wanneer je mee wilt doen met één van de bovengenoemde vormen van catechese dan kun je je aanmelden via de website.

Na de herfstvakantie krijg je dan bericht wanneer en waar je verwacht wordt. Heb je je opgegeven en half november nog niets gehoord, neem dan contact op via jeugdwerkaalten@kerkvenster.nl