Kerkdiensten in crisistijd

Kerkdiensten Aalten en Bredevoort

In Aalten is vanaf  2 augustus is de morgendienst van 09.30 weer toegankelijk voor gemeenteleden. Zie hiervoor de speciale berichten op deze website.
De diensten kunt u ook de komende zondagen blijven volgen via KerkBeeld of kerkradio via de website van KerkVenster: www.kerkvenster.nl of rechtstreeks: www.kerkbeeldaalten.nl
Bovenstaande geldt m.i.v. heden ook voor de PG Bredevoort.

Kerkdiensten Aalten

Oude Helenakerk
Zondag 1 november 2020
09.30 uur: ds. Wim Everts
Klik hier voor de liturgie

Kerkdiensten Bredevoort

Sint Joriskerk op de Markt
Zondag 1 november 2020
09.30 uur: ds. A. Endeveld 
collecte: Kerk en diaconie
Klik hier voor de liturgie
4 november ds. Endeveld Dankdag
8 november mv Veerbeek, Dinxperlo

Regenboogdienst 1 november
De reis van je leven!
Op startzondag hadden we het over de pelgrimsreis. Op 1 november gaan we verder met dat thema: De reis van je leven. Ons leven is niet vanzelfsprekend en voorspelbaar, al dachten we een paar maanden geleden nog van wel. Van kindertijd, naar school, naar opleiding, naar werk en gezin, naar…… of loopt het heel anders voor jou? Waar houd je door alle fases van je leven je aan vast? Waar bouw je je leven op?

Dankdag 2020
Waar ben je dit jaar, ondanks alles, dankbaar voor? Maar ergens voelt het gek: een dankdag midden in 2020 organiseren. Moeten we het wel doen? Nu opeens nadruk leggen op dankbaarheid? En dat midden in de week op 4 november? Is dat wel gepast?
En toch: Niet het streven naar geluk, maar het oefenen in dankbaarheid maakt mensen tevredener en optimistischer, zo leren we uit verschillende onderzoeken. Het doet ons goed om stil te staan bij de mooie momenten en goede dingen in ons leven, hoe klein ook.
Wel hebben we besloten om het dit jaar anders aan te pakken. In plaats van een dienst die u thuis kunt volgen zal de Oude Helenakerk open zijn van 20.00 tot 22.00 uur. Daar is er gelegenheid om op een groot vel op te schrijven waar je dankbaar voor bent en zelf je dankbaarheid bij God te brengen.
Wie er niet kan zijn, kan zijn/haar dankpunten mailen naar folkert.j.de.jong@gmail.com. Ds. Folkert zal dat punt van dankbaarheid erbij schrijven. Het resultaat zal later via KerkVenster, Facebook en Instagram gedeeld worden. Zo laten we elkaar en God zien waar we dankbaar voor zijn.
Leven als christen, is leven in dankbaarheid. Dankbaar voor wat God ons gegeven heeft in dit leven, dankbaar voor wat God ons gegeven heeft door Jezus. Dankbaar voor de hoop voor dit leven en de wereld, nu en in de toekomst als Hij de wereld vernieuwt en geneest.
Toch snap ik dat het allemaal knaagt nu, die dankbaarheid. Elders in KerkVenster is ook al gewezen op het boekje Dankbaar. Het is te bestellen op de website van Petrus (petrus.protestantsekerk.nl). Dit boek hoopt praktische tips te geven, gebaseerd op de levens van David, Salomo, Paulus en natuurlijk Jezus. Hoe oefenen we ons in dankbaar en ontvankelijk leven, óók als het leven tegenzit? Aanrader!

Bredevoort gaat uitzenden

Ook de diensten in Bredevoort zijn voortaan via de computer te volgen.
Vanaf 18 oktober worden de diensten uitgezonden via kerkbeeldaalten.nl en kerkdienst gemist.nl
Bij kerkdienst gemist ‘Bredevoort” in het vakje invullen en je krijgt de kerkdiensten die je kunt aanklikken.
De dienst van 18 oktober is nog terug te kijken. Bij kerkbeeldaalten.nl klikken op Archief PG Bredevoort

Websites en App
De Website van de kerk is http://www.pkn-bredevoort.nl/ , opmerkingen ter verbetering kunt u kwijt bij Ada. predikant@pkn-bredevoort.nl.

Liturgie online-kerkdiensten of kerkradio 

Als u de kerkdiensten wilt volgen via KerkBeeld, of wilt beluisteren via de kerkradio, dan kunt u de liturgie van de desbetreffende dienst downloaden en printen. Dat kan via de website van kerkvenster: www.kerkvenster.nl en dan de pagina van KerkBeeld. Bovenin de balk ziet u het woordje ‘Liturgie’. Als u daarop klikt, komt u op de pagina van de website waar de liturgieën staan. Daar staan de drie kerken van Aalten. U klikt op de door u gewenste kerk en op het rode woordje ‘Liturgie’ en de liturgie van de desbetreffende dienst verschijnt. Deze kunt u vervolgens printen door rechtsboven op het icoontje ‘afdrukken’ te klikken. Een andere mogelijkheid is dat u de liturgie wekelijks per mail toegestuurd krijgt. Mocht u hier gebruik van willen maken, geef dat dan door aan het kerkelijk bureau. Dat kan ook via de mail:  kerkaalten@kerkvenster.nl. Heeft u geen computer, of kunt of wilt u er niet mee werken, dan is er nog de mogelijkheid om elke week de liturgie thuis te laten bezorgen. Geef in dat geval uw wens door aan het kerkelijk bureau, Ludgerstraat 64, tel. 0543-473250. Ze zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur.
Liturgieën kunnen bezorgd worden in Aalten-dorp en op de buurtschappen, maar bezorging op de buurtschappen is (nog) niet helemaal dekkend.
Van bijzondere kerkdiensten (huwelijk, uitvaart e.d.) worden geen liturgieën op de website geplaatst of verspreid.