KerkBeeld Aalten – Copy

Een overzicht van de kijkcijfers van KerkBeeld in de Oude Helenakerk en de Zuiderkerk over de periode december 2021 t/m december 2022.

De verschillen in het aantal bezoekers van de online-diensten tussen beide kerken zijn mede te verklaren doordat er vanuit de Zuiderkerk minder diensten zijn uitgezonden, zoals ook het overzicht van de laatste drie maanden laat zien.

Opvallend is ook dat na de coronaperiode het aantal bezoekers dat de diensten thuis heeft bekeken weliswaar iets is afgenomen, maar toch nog behoorlijk groot is. Blijkbaar voorzien de online-diensten in een behoefte.

Soms gaat er wel eens iets mis, zoals bijvoorbeeld afgelopen 18 december, toen de dienst van de r.-k. gemeenschap niet kon worden uitgezonden, en door een defect aan het streamingkastje ook het concert van het ACM en DAzzLE niet. Van dit concert heeft Jan Oberink overigens nog wel filmopnames gemaakt, die via YouTube te bekijken zijn (scan de QR-codes).

Het multimediateam bestaat uit een vaste groep enthousiaste vrijwilligers voor zowel KerkBeeld, beamteam als geluid. De meesten zijn al vanaf het begin actief.

We zijn nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons team willen aanvullen. Neem na een dienst eens een kijkje in onze ‘keuken’ of mail voor meer informatie naar ben.lammers@pgaalten.nl.

Ben Lammers,

coördinator multimediateam