Kerkdiensten in februari 2021

Kerkdiensten Aalten

Oude Helenakerk
Zondag 28 februari 2021 
9.30 uur: ds. Folkert de Jong
Liturgie

 Kerkdiensten Bredevoort

St. Joriskerk
Zondag 28
 februari 2021
10.00 uur: ds. A. van Voorst, Dinxperlo
Liturgie7 maart, Regenboogdienst online

 Samen
Samen krijgen we corona eronder. Samen staan we sterk. Als we dingen samen doen is het beter…Maar wat als we al maanden niet meer dingen samen kunnen doen? Als we vooral thuis zitten, samen met de gezinsleden, wat familie en dat is het wel zo’n beetje. Verder alles online. Wat kun je dan nog samen doen? En samen: wat als de mensen met wie je dingen samen moet doen vooral vervelend zijn, dingen te traag doen, of anders dan je zelf zou willen?

Je moet vooral jezelf redden. Dat was de boodschap de afgelopen jaren vaak. Jezelf redden. Ik heb toch het idee dat ons dat niet zo bevallen is de afgelopen maanden.

Kan het wel? Echt jezelf redden? Je kunt je moeilijk echt bij de haren uit een moeras trekken. En natuurlijk: in de kerk hebben we het ook over dingen samen met God doen. Wat betekent dat? Kan dat? Of is dat voor mensen die God achter van alles en nog wat verzinnen?

Of is ‘Samen met God’ uiteindelijk de ‘oplossing’?

Welkom op 7 maart, om 10.00 uur, met toffe muziek, preek op locatie…. en wie weet wat meer…. Biertje met de Dominee, op 28 februari, past helemaal bij deze dienst.

                                                                                          Folkert de Jong

Online diensten PG Aalten tot 1 maart a.s.

Beste gemeenteleden

Na de persconferentie van 19 januari hebben wij als leden van het moderamen kort overleg gehad over de ontstane situatie, en wat dit voor gevolgen heeft voor onze gemeente.
Corona is nog niet verslagen, sterker nog, de dreiging wordt groter en we ontkomen er niet aan dat onze regering ons toch weer een aantal beperkingen oplegt.
Avondklok, nog maar één persoon op bezoek naast de sluiting van scholen en winkels.
‘We zullen ons nog een keer schrap moeten zetten’, aldus Mark Rutte.
Vandaar dat wij als moderamen hebben besloten dat wij de huidige maatregelen binnen onze kerk tot minimaal 1 maart zullen verlengen. Dus geen bezoekers tijdens de kerkdiensten, geen bijeenkomsten, vergaderingen of activiteiten.
Dit betekent ook dat de vergaderingen van zowel de grote als de kleine kerkenraad tot 1 maart zullen worden geannuleerd.
Ook aan onze bezoekmedewerkers vragen wij om voorzichtig te zijn en bezoeken uit te stellen.
Laten we wel naar elkaar blijven omzien, pak de telefoon voor een praatje, stuur elkaar een kaartje, een mailtje of een ‘ouderwetse’ brief. Bak met je kinderen een cake, taart of koekjes en deel deze met buurtbewoners. Vooral in deze tijd kan een klein gebaar zoveel voor een ander betekenen.
Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, laat het ons weten.

Blijf gezond, kijk naar elkaar om, houd moed!

Namens de kerkenraad,Gerard Helmink       gerardhenriette@hotmail.com   tel. 06-13017794

Uitzending via Bredevoortse website
De diensten online kunnen nu ook direct via www.pkn-bredevoort.nl bekeken worden.
Op de homepage is een tabblad met `Kerkbeeld`, waaronder u de ´tegel´ vindt, waar u de diensten online kunt volgen.
U komt nu niet meer eerst op de website van Kerkvenster terecht.

Collectes doneren nu via een app mogelijk

Vanaf heden is het mogelijk om giften voor collectes in de diensten van de PG Aalten te voldoen via een app met uw smartphone. Alle informatie daarover treft u aan op een speciale pagina van deze website.
Klik hier voor alle informatie.

Liturgie online-kerkdiensten of kerkradio 

Als u de kerkdiensten wilt volgen via KerkBeeld, of wilt beluisteren via de kerkradio, dan kunt u de liturgie van de desbetreffende dienst downloaden en printen. Dat kan via de website van kerkvenster: www.kerkvenster.nl en dan de pagina van KerkBeeld. Bovenin de balk ziet u het woordje ‘Liturgie’. Als u daarop klikt, komt u op de pagina van de website waar de liturgieën staan. Daar staan de drie kerken van Aalten. U klikt op de door u gewenste kerk en op het rode woordje ‘Liturgie’ en de liturgie van de desbetreffende dienst verschijnt. Deze kunt u vervolgens printen door rechtsboven op het icoontje ‘afdrukken’ te klikken. Een andere mogelijkheid is dat u de liturgie wekelijks per mail toegestuurd krijgt. Mocht u hier gebruik van willen maken, geef dat dan door aan het kerkelijk bureau. Dat kan ook via de mail:  kerkaalten@kerkvenster.nl. Heeft u geen computer, of kunt of wilt u er niet mee werken, dan is er nog de mogelijkheid om elke week de liturgie thuis te laten bezorgen. Geef in dat geval uw wens door aan het kerkelijk bureau, Ludgerstraat 64, tel. 0543-473250. Ze zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur.
Liturgieën kunnen bezorgd worden in Aalten-dorp en op de buurtschappen, maar bezorging op de buurtschappen is (nog) niet helemaal dekkend.
Van bijzondere kerkdiensten (huwelijk, uitvaart e.d.) worden geen liturgieën op de website geplaatst of verspreid.