Kerkdiensten in april 2021

Kerkdiensten Aalten

Oosterkerk
Zondag 18 april 2021
9.30 uur: mw. Petra Veerbeek
Liturgie

Oude Helenakerk
Zondag 25 april 2021
9.30 uur: ds. Hendrik Jan Zeldenrijk
Liturgie

Zuiderkerk
Zondag 25 april 2021
10.00 uur: mw. Heidi Ebbers
Kliederkerk

 Kerkdiensten Bredevoort

St. Joriskerk
Zondag 18 april 2021
9.30 uur: ds. R. Faber, Aalten
Liturgie

St. Joriskerk
Zondag 15 april 2021
9.30 uur: ds. F. Hovinga, Winterswijk
Liturgie

Bevestiging en afscheid ambtsdragers PGA zondag 25 april

 Het afscheid van vertrekkende ambtsdragers en de bevestiging van nieuwe ambtsdragers is door de beperkende maatregelen al een aantal keren uitgesteld.

Nog steeds is die situatie zo, en toch hebben we als kerkenraad besloten om op 25 april in de morgendienst in de Oude Helenakerk dit nu wel doorgang te laten vinden. Dit zal wel anders gaan dan gebruikelijk. Aan hen die afscheid nemen is  gevraagd de dienst via KerkBeeld te volgen. De voorganger zal zich dan tot hen richten met woorden van afscheid. Aan de nieuw te bevestigen ambtsdragers is gevraagd wel in de kerk aanwezig te zijn. Gezien het geringe aantal achten wij dit verantwoord. Wij zien uit naar een blijde dienst. Hieronder treft u nogmaals de aantredende en aftredende ambtsdragers aan:

Uitzending via Bredevoortse website
De diensten online kunnen nu ook direct via www.pkn-bredevoort.nl bekeken worden.
Op de homepage is een tabblad met `Kerkbeeld`, waaronder u de ´tegel´ vindt, waar u de diensten online kunt volgen.
U komt nu niet meer eerst op de website van Kerkvenster terecht.

Collectes doneren nu via een app mogelijk

Vanaf heden is het mogelijk om giften voor collectes in de diensten van de PG Aalten te voldoen via een app met uw smartphone. Alle informatie daarover treft u aan op een speciale pagina van deze website.
Klik hier voor alle informatie.

Liturgie online-kerkdiensten of kerkradio 

Als u de kerkdiensten wilt volgen via KerkBeeld, of wilt beluisteren via de kerkradio, dan kunt u de liturgie van de desbetreffende dienst downloaden en printen. Dat kan via de website van kerkvenster: www.kerkvenster.nl en dan de pagina van KerkBeeld. Bovenin de balk ziet u het woordje ‘Liturgie’. Als u daarop klikt, komt u op de pagina van de website waar de liturgieën staan. Daar staan de drie kerken van Aalten. U klikt op de door u gewenste kerk en op het rode woordje ‘Liturgie’ en de liturgie van de desbetreffende dienst verschijnt. Deze kunt u vervolgens printen door rechtsboven op het icoontje ‘afdrukken’ te klikken. Een andere mogelijkheid is dat u de liturgie wekelijks per mail toegestuurd krijgt. Mocht u hier gebruik van willen maken, geef dat dan door aan het kerkelijk bureau. Dat kan ook via de mail:  kerkaalten@kerkvenster.nl. Heeft u geen computer, of kunt of wilt u er niet mee werken, dan is er nog de mogelijkheid om elke week de liturgie thuis te laten bezorgen. Geef in dat geval uw wens door aan het kerkelijk bureau, Ludgerstraat 64, tel. 0543-473250. Ze zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur.
Liturgieën kunnen bezorgd worden in Aalten-dorp en op de buurtschappen, maar bezorging op de buurtschappen is (nog) niet helemaal dekkend.
Van bijzondere kerkdiensten (huwelijk, uitvaart e.d.) worden geen liturgieën op de website geplaatst of verspreid.