Kerkdiensten in november

Kerkdiensten Aalten en Bredevoort

In Aalten is vanaf  2 augustus is de morgendienst van 09.30 weer toegankelijk voor gemeenteleden. Zie hiervoor de speciale berichten op deze website.
De diensten kunt u ook de komende zondagen blijven volgen via KerkBeeld of kerkradio via de website van KerkVenster: www.kerkvenster.nl of rechtstreeks: www.kerkbeeldaalten.nl
Bovenstaande geldt m.i.v. heden ook voor de PG Bredevoort.

Kerkdiensten Aalten

Oude Helenakerk
Zondag 29 november 09.30 uur
Ds. Wim Everts,
Klik hier voor de liturgie

 Kerkdiensten Bredevoort

Sint Joriskerk op de Markt
Zondag 29 november 2020
10.00 uur Ds. Ada Endeveld
Klik hier voor de liturgie

Collectes doneren nu via een app mogelijk

Vanaf heden is het mogelijk om giften voor collectes in de diensten van de PG Aalten te voldoen via een app met uw smartphone. Alle informatie daarover treft u aan op een speciale pagina van deze website.
Klik hier voor alle informatie.

Bezoek kerkdiensten PGA november

Per november zullen ook in de Oude Helena kerkdiensten bezocht kunnen worden. In principe zal er om de week een dienst in de Oosterkerk en de Oude Helenakerk zijn. De Regenboogdiensten kunnen voorlopig alleen nog digitaal gevolgd worden.

De verdere afspraken blijven ongewijzigd. In het kort: de dienst mag bezocht worden door maximaal 30 gemeenteleden, er dient voorafgaand aan de dienst een toegangsbewijs gehaald te worden bij het kerkelijk bureau. Gemeentezang is nog niet toegestaan. Verder gelden de algemene regels: blijf thuis bij klachten en houd voldoende afstand. Bij verplaatsing in de kerk is een mondkapje gewenst. Het protocol vindt u in eerdere edities of op www.kerkvenster.nl

Het zou fijn zijn wanneer er voor de Oude Helenakerk een aantal gemeenteleden zijn die de rol van toezichthouder op zich willen nemen. Wanneer dit er een aantal zijn, 4 tot 6 gemeenteleden, kan er ook gerouleerd worden. Heeft u hiervoor belangstelling, dan horen wij dit graag. U kunt een van ons benaderen of een mail sturen naar femkenavis@hotmail.com

Commissie Opening Kerken: Reinier Demkes,  Henk Westerveld, Ineke Nieuwboer, 
                                                   Mia Groot Nibbelink, Femke Navis

Bredevoort gaat uitzenden

Ook de diensten in Bredevoort zijn voortaan via de computer te volgen.
Vanaf 18 oktober worden de diensten uitgezonden via kerkbeeldaalten.nl en kerkdienst gemist.nl
Bij kerkdienst gemist ‘Bredevoort” in het vakje invullen en je krijgt de kerkdiensten die je kunt aanklikken.
De dienst van 18 oktober is nog terug te kijken. Bij kerkbeeldaalten.nl klikken op Archief PG Bredevoort

Websites en App
De Website van de kerk is http://www.pkn-bredevoort.nl/ , opmerkingen ter verbetering kunt u kwijt bij Ada. predikant@pkn-bredevoort.nl.

Liturgie online-kerkdiensten of kerkradio 

Als u de kerkdiensten wilt volgen via KerkBeeld, of wilt beluisteren via de kerkradio, dan kunt u de liturgie van de desbetreffende dienst downloaden en printen. Dat kan via de website van kerkvenster: www.kerkvenster.nl en dan de pagina van KerkBeeld. Bovenin de balk ziet u het woordje ‘Liturgie’. Als u daarop klikt, komt u op de pagina van de website waar de liturgieën staan. Daar staan de drie kerken van Aalten. U klikt op de door u gewenste kerk en op het rode woordje ‘Liturgie’ en de liturgie van de desbetreffende dienst verschijnt. Deze kunt u vervolgens printen door rechtsboven op het icoontje ‘afdrukken’ te klikken. Een andere mogelijkheid is dat u de liturgie wekelijks per mail toegestuurd krijgt. Mocht u hier gebruik van willen maken, geef dat dan door aan het kerkelijk bureau. Dat kan ook via de mail:  kerkaalten@kerkvenster.nl. Heeft u geen computer, of kunt of wilt u er niet mee werken, dan is er nog de mogelijkheid om elke week de liturgie thuis te laten bezorgen. Geef in dat geval uw wens door aan het kerkelijk bureau, Ludgerstraat 64, tel. 0543-473250. Ze zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur.
Liturgieën kunnen bezorgd worden in Aalten-dorp en op de buurtschappen, maar bezorging op de buurtschappen is (nog) niet helemaal dekkend.
Van bijzondere kerkdiensten (huwelijk, uitvaart e.d.) worden geen liturgieën op de website geplaatst of verspreid.