Kinderdienst wordt Kliederkerk!

Een nieuw jaar, nieuwe ideeën!

Je hebt ze vast al eens op de Andersumme voorbij zien komen, de boekjes van de Kliederkerk. Misschien heb je er zelfs al wel eens één in de brievenbus gehad. Maar wat is dat eigenlijk, Kliederkerk?

Kliederkerk is in de eerste plaats kerk: Samen, aan de hand van (Bijbel)verhalen, ontdekken wie God (voor ons) is.

Samen: Kliederkerk is er dus voor iedereen, kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen. Want door dingen samen te doen, ontdekken we meer. We kunnen elkaar helpen en van elkaar leren. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om met elkaar op te trekken. Kliederkerk is daarom een gastvrije plek waar iedereen zich welkom en veilig mag voelen.

Bijbelverhalen: Tijdens Kliederkerk staat een Bijbelverhaal of Bijbels thema centraal.

Tot nu toe lijkt er nog niet zoveel anders dan een ‘gewone’ kerk(dienst) maar,…

Ontdekken: Bij Kliederkerk ontdek je de Bijbelverhalen niet alleen door stil te zitten en te luisteren, maar ook (of juíst!) door allerlei activiteiten. Door bijvoorbeeld een spel of muziek of creatieve activiteiten of… Er is voor elk wat wils, voor knutsel-liefhebbers, denkers, praters, doeners enzovoort.

Vieren: Vieren hoort bij samen kerk zijn, dus ook bij Kliederkerk. Dit is het moment om samen te delen wat we ontdekt hebben, om samen te bidden en te zingen.

Ik zou nog veel meer kunnen vertellen over Kliederkerk, maar de beste manier om te ontdekken wat Kliederkerk is, is om het een keertje mee te maken. Achter de schermen is de kinderdienstcommissie druk bezig om Kliederkerk te organiseren voor onze kerk (de PGA). De eerste Kliederkerk zal zijn op zondagochtend 30 januari. Zet deze datum dus alvast in je agenda. In het volgende KerkVenster lees je meer over het hoe, wat en waar. En zoals ik al schreef: Kliederkerk is voor iedereen dus neem gerust je vriend/vriendin, broer, zus, vader, moeder, opa, oma, oom, tante, buurvrouw, buurman en wie je nog meer kunt bedenken mee. Samen maken we er een mooie Kliederkerk van! Tot ziens!

Wie wil helpen?

Kliederkerk organiseren is heel leuk maar vraagt ook best veel voorbereiding en om verschillende kwaliteiten. Een voorbereidingsteam is onmisbaar. Dus ben of ken je iemand die wel (een keertje) zou willen helpen? Of wil je eerst wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar Heidi: jeugdwerkaalten@kerkvenster.nl.

Wat zoeken we?

Mensen (jong en/of ouder) die:

  • mee willen denken
  • willen helpen organiseren
  • het leuk vinden om (een keer) ‘gastheer of gastvrouw’ ze zijn en de mensen welkom te heten bij Kliederkerk en hen wegwijs te maken.
  • het leuk vinden om (een keer) een activiteit te begeleiden.
  • het leuk vinden om (een keer) voor de koffie, thee, limonade met wat lekkers te zorgen.

En misschien heb jij nog wel een andere kwaliteit die je in zou willen zetten voor de Kliederkerk. Iedereen is van harte welkom, vele handen maken licht werk en het wordt vast leuk om samen te werken aan een kliederdienst!