Kinderkampen weer overboekt

We kunnen gerust vaststellen dat de kinderkampen van de PG Aalten nog steeds een weergaloos succes zijn. Zaterdag 21 mei was het dan ook een gezellige drukte in de Zuiderkerk bij de inschrijving voor de kampweken 2022.

De kinderkampvakantiewekencommissieleden, mooi scrabblewoord, de wijkhoofden en de administratieve verwerkers van de vijf weken hadden er een extra feestelijk tintje aan gegeven.

Vooral de eerstejaars kinderen stonden er soms wat beteuterd bij, zo van: wat staat me te wachten. Maar ja, de populariteit is groot, berucht en beroemd. Dus je moet het een keer meegemaakt hebben.  De huidige kinderkampen worden al voor de vier en veertigste keer georganiseerd. Het is dan ook goed om een groot compliment te geven aan het bestuur, de vele vrijwilligers van leiders tot kampopbouwers, van onderhoudsmensen tot de sponsors waaronder een prachtige opslagplaats bij één van de bedrijven, de bestelbussen, de sponsors van voedselpakketten en niet te vergeten de diaconie van de PG Aalten die een flinke financiële steun in de rug geeft. Dit laatste is heel belangrijk aangezien de oorspronkelijke opzet van de kinderkampen nog altijd prioriteit heeft namelijk: kinderen van ouders die het financieel wat moeilijk hebben een kans te geven om hun kind een heerlijk weekje vakantie te geven. De diaconie ondersteunt dit van harte en niemand, zelfs de kinderen die het betreft, heeft hier weet van.

Er zijn in totaal vijf kampweken met elk maximaal 40 kinderen en 12 vrijwilligers. Dit jaar was er weer een flinke overboeking en moesten helaas een aantal kinderen teleurgesteld worden. Zij krijgen echter bij een eventueel volgend jaar de eerste keus.

Dit jaar gaan de kinderen naar Winterswijk naar een fantastisch mooi terrein in het fraaie buitengebied. Ze zijn daar te gast bij de familie Pardijs, die daar na hun verhuizing vanuit Het Klooster wel een heel fraaie stek gevonden hebben. Zij werken ook van harte mee om de kinderen onvergetelijke weken te bezorgen.

In het najaar zal KerkVenster weer een kampkrant uitgeven waarin de avonturen van de kinderen breed worden uitgemeten in woord en beeld. Wat ook leuk is: om de kinderen op zaterdagmorgen uit te zwaaien bij de Zuiderkerk, dat is meestal rond 10.00 uur. De gehele vrijwilligersploeg stelt zich dan vaak voor op een ludieke wijze, waarbij sommige ouders misschien wel eens denken: ‘Waar stuur ik mijn kind naar toe?’ Maar een week later blijkt er bij de intocht, meestal rond 12.30 uur, dat ze het ‘Beregaaf’ hebben gevonden.

Tekst en foto’s: Arnold Arentsen