Kindernevendienst 29 november

Wie ben jij dan wel?

Hallo allemaal,

Vandaag is het eerste advent. Tijdens advent leven we toe naar kerst, de geboorte van Jezus. Elke zondag steken we een kaarsje aan en hoe dichter we bij kerst komen, hoe lichter het wordt. Op deze pagina vind je een link naar een liedje en een filmpje over advent.
Vandaag mag je het eerste adventskaarsje aansteken. (Als je het leuk vind kun je je eigen adventskrans maken. Een link naar een filmpje over hoe je dat doet, vind je ook op deze pagina) Bij het aansteken van dit kaarsje zou je het volgende gedichtje kunnen voorlezen:

Met een kleine vlam
begint het grote licht.
De Heer komt naar ons toe.
Dat is een goed bericht.

Het thema van de kindernevendienst is vandaag:
Wie ben jij dan wel?
Het verhaal gaat over Johannes de Doper. Er komen mensen bij hem die heel precies willen weten wie hij is. Maar of ze daar achter komen?
Ik wens jullie een fijne kindernevendienst toe.

Oh, ja‚Ķin de Oude Helenakerk is vandaag de afscheidsdienst van dominee Wim Everts. Hij is 31 jaar dominee geweest in Aalten en gaat nu met emeritaat (dat is met pensioen voor dominees ūüėČ) Het zou natuurlijk heel leuk zijn dat hij ook van de kinderen in onze kerk een afscheidscadeautje krijgt. Dus zouden jullie een mooie tekening, kleurplaat (of misschien heb je zelf nog wel een leuker idee) voor hem willen maken? Je kunt het dan bij hem in de bus doen of opsturen. Zijn adres vind je in het Kerkvenster. Alvast bedankt!!

Zondag 6 december is er een kinderdienst met het thema: Goed nieuws! Zie jij het al? Het is deze zondag 2e advent dus dan mogen er 2 kaarsjes aangestoken worden. Het wordt steeds lichter, zodat we steeds beter kunnen zien. Het lied ‘Licht’ van Make Some Noise kids heeft ook een plekje in de kinderdienst. Bij dit lied hoort een dansje. Hieronder een plaatje met een link naar het filmpje met de dansinstructies, zodat je alvast kunt oefenen en wie weet zondag 6 december mee kunt dansen?!!