Liturgie Kerkbeeld en Kerkradio

Bij de uitzendingen van kerkdiensten via KerkBeeld (kerkbeeldaalten.nl) worden er geen liederen en schriftlezingen getoond via de beamer. Dit is niet toegestaan volgens de BUMA (muziek) en voor de teksten zijn de auteursrechten beschermd. Zouden we dat wel willen dan dienen we voor elk lied toestemming aan te vragen bij de desbetreffende auteur, dat is in de praktijk ondoenlijk. Daarbij komt dat de meeste auteurs dan een vergoeding vragen. Er is helaas geen andere regeling mogelijk.

Liturgie downloaden of laten bezorgen:                                                                                                                      Als u de diensten wilt volgen via Kerkbeeld of wilt beluisteren via de Kerkradio dan kunt u het beste de liturgie van de desbetreffende dienst downloaden en deze uitprinten. Dat kan via de pagina van KerkBeeld. Bovenin de balk staat naast de drie kerken het woordje ‘Liturgie’. Als u daarop klikt komt u op de pagina van de website waar de liturgieën staan. Daar staan de drie kerken van Aalten. U klikt op de door u gewenste kerk en op het rode woordje ‘Liturgie’ en de liturgie van de desbetreffende dienst verschijnt. Deze kunt u vervolgens uitprinten door rechtsboven op het icoontje te klikken.

Als u alleen naar de kerkradio luistert, kunt u naar de website gaan: http://www.kerkvenster.nl/kerdiensten/ Verder handelt u zoals hierboven beschreven.

Heeft u geen computer of kunt of wilt er niet mee werken dan is er nog de mogelijkheid om elke week de liturgie thuis te laten bezorgen. Geef in dat geval uw wens door aan het kerkelijk bureau in Aalten. Het telefoonnummer is 473250 en ze zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 uur tot 12.00 uur. Liturgieën kunnen alleen bezorgd worden in Aalten dorp en op de buurtschappen.

Liturgieën kunt u uitprinten tot uiterlijk de vrijdagmorgen na de zondagse kerkdienst. Van bijzondere kerkdiensten (huwelijk, uitvaart e.d.) worden geen liturgieën op de website geplaatst.