Maria en Helena: twee vrouwen van formaat.

Zondag 14 augustus is een bijzondere dag voor de Rooms-Katholieke Geloofsgemeenschap van de H. Helena te Aalten. Voor het eerst komt ze dan, na de sluiting van de eigen Sint Helenakerk, samen om op zondag te vieren in de Oude Helenakerk. (Bijna iedere donderdag is er al het Morgengebed in dezelfde kerk.)
De viering, op de dag voor het feest van Maria-ten-hemelopneming op 15 augustus, en een paar dagen voor de gedachtenis van de H. Helena op 18 augustus, zal in het teken staan van deze twee ‘vrouwen van formaat’. Elk was van eenvoudige komaf, maar heeft, ieder in haar eigen tijd en situatie, een bijzondere plaats in en voor de geschiedenis van kerk en wereld gekregen. Elk van hen is  een bron van inspiratie geweest voor verhalen, kunst en, ook voor geloof of ongeloof..

De viering op 14 augustus begint om 09.30 uur, en is ook via de site van Kerkvenster(kerkbeeld) te volgen. Voorganger is pastor Jos Droste, de samenzang wordt begeleid door Dianne Ebbers-Kleine Schaars.
Na afloop is er gelegenheid bloemen te leggen bij het beeld van de H. Helena, en elkaar te ontmoeten met een kop koffie of thee in Elim.
Het spreekt vanzelf dat iedereen welkom is aan deze viering deel te nemen.