Meer informatie kerkdiensten PGA

Geachte Gemeenteleden.

Vrijdagavond 14 januari j.l. hebben de kerkelijk werkers, predikanten en de leden van het moderamen weer overleg gehad naar aanleiding van de persconferentie van onze regering.
Zoals u wellicht zelf ook heeft begrepen worden de lockdown maatregels weer wat versoepeld.
Ondanks het feit dat de besmettingscijfers nog steeds zorgelijk zijn, zijn er weer mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, en activiteiten te organiseren.
De winkels kunnen weer open, de mogelijkheid om te sporten wordt verruimd en gelukkig kunnen onze kinderen ook weer naar school toe. Ook de muziekverenigingen en koren kunnen weer starten met de repetities.
Daarom hebben wij ook besloten dat wij de deuren van onze kerken weer gaan openen.
Vanaf a.s. zondag 23 januari is het weer mogelijk om de kerkdiensten lijfelijk bij te wonen.
Vanzelfsprekend dient men rekening te houden met de geldende regels. Dus bij binnenkomst ontsmet uw handen, en tijdens verplaatsing in het kerkgebouw dient men een mondkapje te dragen. Ook dient men 1.5 m afstand te houden tot andere bezoekers in het gebouw.
Zodra u zit mag u het mondkapje afdoen.
Zingen kunnen we op dit moment nog niet toestaan
Registratie of aanmelding vooraf is niet meer nodig.
Mocht u verkoudheidsklachten hebben, dan verzoeken wij u vriendelijk, doch dringend thuis te blijven.
Vanzelfsprekend zijn al onze diensten ook via kerkbeeld en kerkradio te volgen.

Vergaderingen en bijeenkomsten kunnen ook weer worden opgestart.
Houd u er wel rekening mee dat men te allen tijde de 1,5 meter afstand tot elkaar moet kunnen behouden, en dat hier ook tijdens verplaatsing in de ruimte men een mondkapje moet dragen en bij binnenkomst men de handen ontsmet. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij u en ons allen.
Ook de cantorij mag vanaf komende week weer starten met hun repetitie avonden.
Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben over deze versoepelingen, schroom dan niet om ons te bellen of te mailen. Het telefoonnummer en mailadres staat vermeld in Kerkvenster.

Mochten er verdere ontwikkelingen zijn, dan houden wij u vanzelfsprekend op de hoogte.

Namens de Kerkenraad
Gerard Helmink

30-12-2021 
In de Kleine Kerkenraad is besloten dat de Regenboogdiensten in de Zuiderkerk om 10.00 uur beginnen en de liturgische diensten om 9.30 uur.

Telefoonnummer Wilma de Jong plotseling gewijzigd
Het telefoonnummer van Kerkelijk Werker Pastoraat Wilma de Jong in wijk Noord is plotseling gewijzigd.
Haar nieuwe telefoonnummer is: 0622624190

Collectes doneren nu via een app mogelijk

Vanaf heden is het mogelijk om giften voor collectes in de diensten van de PG Aalten te voldoen via een app met uw smartphone. Alle informatie daarover treft u aan op een speciale pagina van deze website.
Klik hier voor alle informatie.

Liturgie online-kerkdiensten of kerkradio 

Als u de kerkdiensten wilt volgen via KerkBeeld, of wilt beluisteren via de kerkradio, dan kunt u de liturgie van de desbetreffende dienst downloaden en printen. Dat kan via de website van kerkvenster: www.kerkvenster.nl en dan de pagina van KerkBeeld. Bovenin de balk ziet u het woordje ‘Liturgie’. Als u daarop klikt, komt u op de pagina van de website waar de liturgieën staan. Daar staan de drie kerken van Aalten. U klikt op de door u gewenste kerk en op het rode woordje ‘Liturgie’ en de liturgie van de desbetreffende dienst verschijnt. Deze kunt u vervolgens printen door rechtsboven op het icoontje ‘afdrukken’ te klikken. Een andere mogelijkheid is dat u de liturgie wekelijks per mail toegestuurd krijgt. Mocht u hier gebruik van willen maken, geef dat dan door aan het kerkelijk bureau. Dat kan ook via de mail:  kerkaalten@kerkvenster.nl. Heeft u geen computer, of kunt of wilt u er niet mee werken, dan is er nog de mogelijkheid om elke week de liturgie thuis te laten bezorgen. Geef in dat geval uw wens door aan het kerkelijk bureau, Ludgerstraat 64, tel. 0543-473250. Ze zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur.
Liturgieën kunnen bezorgd worden in Aalten-dorp en op de buurtschappen, maar bezorging op de buurtschappen is (nog) niet helemaal dekkend.
Van bijzondere kerkdiensten (huwelijk, uitvaart e.d.) worden geen liturgieën op de website geplaatst of verspreid.