Meer informatie kerkdiensten PGA

22 mei Lef-dienst
Wat tof dat je er bent!

Een leuk thema voor een Lef-dienst. Maar de vanzelfsprekendheid dat je naar de kerk gaat is er niet meer. Sterker nog, tegenwoordig mag je je vaak verdedigen dat je ervoor kiest om naar de kerk te gaat. En op verschillende plekken worden gelovigen neergezet als ‘christen-gekkies’.

Toch kiezen velen van ons er nog wel voor om naar de kerk te gaan. Geloven is iets wat we niet alleen kunnen, maar waar we elkaar voor nodig hebben. In de dienst van 22 mei gaan we hier verder op in. We hopen je daar te zien, zodat we dan kunnen zeggen ‘Wat tof dat je er bent!’.
En vergeet de stempelkaart voor de Lef-dienst niet!

Hemelvaartsdag 2022: Fietsen naar Lintelo

Donderdag 26 mei  2022 is het Hemelvaartsdag. Traditioneel  wordt er dan in een buurtschap een kerkdienst gehouden, dit jaar bij het ‘Kulturhuus’ in Lintelo.

Voorganger is ds. Folkert de Jong, en het fanfarekorps van Advendo uit Lintelo zorgt voor de muzikale ondersteuning. De dienst begint om 10.00 uur. Vanaf 09.30 uur en ook na de dienst is er koffie en thee. Het krentenbrood zal ook dit jaar niet ontbreken. De collecte is bestemd voor de Diaconale Hulpverlening Aalten (DHA), voor een project met Oekraïners. Dit wordt kort toegelicht door iemand van de DHA.

Voor het dekken van de onkosten staat er een ‘karnemelkbusje’.

Wil je niet de kortste weg naar het Kulturhuus nemen, dan is er een fietsroute die je met een omweg naar Lintelo brengt. Deze route kun je afhalen bij Elim tussen 08.30 uur en 08.45 uur. Iedereen is van harte welkom. De dienst is niet te volgen via kerkradio en KerkBeeld.

de voorbereidingscommissie

U2 LAvation terug in kerkdienst

Er staat weer iets bijzonders te gebeuren in de Aaltense Zuiderkerk. Na twee jaar van stilte zal U2 LAvation weer een kerkdienst ondersteunen met topnummers van U2. Deze band wordt door de liefhebbers van U2 songs beschouwd als de ‘The Worlds Greatest U2 Tribute’  en gezien hun wereldtournees, met altijd volle zalen en spelend op grote festivals, is dit geen wonder. Drie keer eerder werkte deze band mee aan een kerkdienst in een bomvolle Zuiderkerk. Twee keer met als voorganger ds. Hans van Dalen, zelf een groot fan van deze band, en de laatste keer met ds. Folkert de Jong, die zelf ook houdt van stevige rockmuziek. Ds. Folkert de Jong zal ook nu de voorganger zijn. Het thema van de dienst is een van de klassiekers van de band: ‘With or Without you’.  De dienst is een van de zogenaamde Regenboogdiensten; diensten waarin actuele thema’s de leidraad zijn en waarin in dit geval de muziek ook een verhaal te vertellen heeft.

‘With or Without you’ gaat over hoe moeizaam de relatie tussen mensen kan zijn, dat je niet met en niet zonder de ander kunt. Zeker de laatste jaren, waarin we geregeld thuis moesten blijven, hebben velen van ons dat gemerkt. Tegelijk gaat het nummer ook over de ingewikkelde relatie die we met God kunnen hebben.

Bono steekt zijn mening niet onder stoelen of banken en zet zich in voor mensenrechten. Soms controversieel, maar altijd doeltreffend. De band heeft dan ook fans onder een breed publiek. De fans in Aalten en uit de hele regio mogen daarvan volop genieten in een aangepaste kerkdienst.

Zondag 29 mei 2022

Aanvang 17.00 uur

Vrije toegang (zoals gebruikelijk in een kerk) 

Wel graag een vrije gift bij de uitgang voor de onkosten

Sursum Corda 75-jarig jubileum. 

Vorig jaar is het 75 jaar geleden dat Chr. Gem. Zangvereniging Sursum Corda Lintelo werd opgericht.

Graag hadden wij dat met een concert gevierd, maar vanwege corona was dat helaas niet mogelijk.

Om het toch niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan, zullen we zondag 29 mei meewerken aan een kerkdienst. Dit is dan tevens een dankdienst wat ons koor betreft. Vorig jaar december was dit ook al gepland, maar kon toen ook niet doorgaan. Ds. Zeldenrijk is voorganger in deze dienst en Joop Ormel organist. Joop was lange tijd onze gastdirigent.

We hopen op een feestelijk samenzijn.

30-12-2021 
In de Kleine Kerkenraad is besloten dat de Regenboogdiensten in de Zuiderkerk om 10.00 uur beginnen en de liturgische diensten om 9.30 uur.

Telefoonnummer Wilma de Jong plotseling gewijzigd
Het telefoonnummer van Kerkelijk Werker Pastoraat Wilma de Jong in wijk Noord is plotseling gewijzigd.
Haar nieuwe telefoonnummer is: 0622624190

Collectes doneren nu via een app mogelijk

Vanaf heden is het mogelijk om giften voor collectes in de diensten van de PG Aalten te voldoen via een app met uw smartphone. Alle informatie daarover treft u aan op een speciale pagina van deze website.
Klik hier voor alle informatie.

Liturgie online-kerkdiensten of kerkradio 

Als u de kerkdiensten wilt volgen via KerkBeeld, of wilt beluisteren via de kerkradio, dan kunt u de liturgie van de desbetreffende dienst downloaden en printen. Dat kan via de website van kerkvenster: www.kerkvenster.nl en dan de pagina van KerkBeeld. Bovenin de balk ziet u het woordje ‘Liturgie’. Als u daarop klikt, komt u op de pagina van de website waar de liturgieën staan. Daar staan de drie kerken van Aalten. U klikt op de door u gewenste kerk en op het rode woordje ‘Liturgie’ en de liturgie van de desbetreffende dienst verschijnt. Deze kunt u vervolgens printen door rechtsboven op het icoontje ‘afdrukken’ te klikken. Een andere mogelijkheid is dat u de liturgie wekelijks per mail toegestuurd krijgt. Mocht u hier gebruik van willen maken, geef dat dan door aan het kerkelijk bureau. Dat kan ook via de mail:  kerkaalten@kerkvenster.nl. Heeft u geen computer, of kunt of wilt u er niet mee werken, dan is er nog de mogelijkheid om elke week de liturgie thuis te laten bezorgen. Geef in dat geval uw wens door aan het kerkelijk bureau, Ludgerstraat 64, tel. 0543-473250. Ze zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur.
Liturgieën kunnen bezorgd worden in Aalten-dorp en op de buurtschappen, maar bezorging op de buurtschappen is (nog) niet helemaal dekkend.
Van bijzondere kerkdiensten (huwelijk, uitvaart e.d.) worden geen liturgieën op de website geplaatst of verspreid.