Meer over kerkdiensten

Regenboogdiensten
Wij zijn in onze gemeente natuurlijk heel blij met de diensten die we online kunnen doen, maar toch krijgen we ook wel eens te horen: wat missen we toch die regenboogdiensten.

 Nu is voor niets een volledige oplossing, maar op 3 mei hebben een aantal tieners en Heidi al een voorzet gegeven hoe een mooie regenboogdienst er online uit kan zien.
Op Hemelvaart doen Amio, Hans te Winkel met Folkert een duit in het zakje. Het zal een dienst met verrassingen zijn, zoals het past bij Hemelvaart. Het thema is: overal aanwezig. En zoals elders gezegd: er is koffie na.

De onlinedienst begint om 9.30 uur vanuit de Oude Helenakerk

Koffie na de dienst? Maar dan online

Prima hoor, het organiseren van diensten online. Maar je mist het toch om met elkaar te spreken. We waren toch gewend aan koffie na de dienst…

Nou is dat niet 1-2-3 opgelost, maar we hebben natuurlijk wel de surrogaatoplossingen. Niet echt ideaal, maar beter dan niets. En die oplossing is Zoom. Een programma waarin je elkaar online kunt zien en horen. In andere gemeenten, zoals in Winterswijk, wordt dit al met succes gedaan.

De eerste keer zal zijn op Hemelvaart! Toch bij uitstek een gezellige feestdag.

Wie dus de mensen op Hemelvaart na de dienst net zo mist als wij, kan een mailtje sturen naar folkert.j.de.jong@gmail.com

Iedereen krijgt dan een link voor de ontmoeting opgestuurd per mail. Daar kun je thuis op klikken, wie Zoom niet geïnstalleerd heeft zal het dan kunnen installeren. Dan kom je in de ‘wacht’ tot Folkert online is.