Nu 75 jaar in Vrijheid leven

Beste  mensen,

De coronacrisis. Het is een bizarre tijd, waarin we onze vrijheden opgeven om ervoor te zorgen dat wij en anderen niet ziek worden. En dat juist in het jaar waarin we, na vijf lange oorlogsjaren, nu 75 jaar in Vrijheid leven. Zo krijgt Vrijheid weer een andere betekenis in deze tijd. Scholen en winkels zijn dicht, ziekenhuizen draaien overuren, bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen mogen hun eigen (klein)kinderen niet meer zien et cetera. Ook het Nationaal Onderduikmuseum is gesloten, terwijl dit een topjaar had moeten zijn voor het museum. Er werd(en) veel bezoekers en landelijke bekendheid verwacht in verband met 75 jaar vrijheid en de expositie ‘Kind van de Vrijheid’, die door H.K.H. Prinses Margriet geopend zou worden. Veel rondleidingen en activiteiten zijn inmiddels afgelast en ook de Escaperoom voor de Vrijheid kan niet meer bezocht worden.

In deze bijzondere tijd is het fijn dat wij weten dat er veel trouwe Vrienden en Vrijwilligers zijn die het Onderduikmuseum een warm hart toe dragen en die ons ook financieel steunen. Hier zijn wij erg blij mee.

Als trouw lid of vrijwilliger van het museum vragen wij u of u iets extra’s wilt doen: Wilt u in uw omgeving nagaan of er mensen zijn die Vriend willen worden van het Onderduikmuseum of met een donatie ons mooie museum willen steunen. Familie, vrienden, bekenden, buren, maar misschien kent u ook bedrijven die Zakelijke Vriend willen worden of op een andere manier een steuntje in de rug kunnen geven.

Om het voor u makkelijk te maken kunt u onderstaande mail, eventueel door uzelf aangevuld, doorsturen. In de bijlage hebben we een folder voor het aanmelden meegestuurd. Hierin staat nog meer informatie, u kunt zelf kiezen of u deze wilt meesturen. En het leuke is dat u ook kans maakt op een tegoedbon voor de Escaperoom als u een lid aanbrengt. Het Onderduikmuseum kan alle steun goed gebruiken!

Klik op de afbeelding om de aanmeldingsfolder te downloaden.Folder met aanmeldingsformulier

Wij hopen op uw medewerking!

Hartelijke groet,

Vrienden van het Nationaal Onderduikmuseum

Bestuur en Directie Nationaal Onderduikmuseum

www.nationaalonderduikmuseum.nl

info@onderduikmuseum.nl