Officiële opening van de stilteruimte

Na een periode van overleggen, plannen maken en deze ten uitvoer brengen, is er nu tussen de eeuwenoude muren van de klokkentoren van de Oude Helenakerk een stilteruimte gerealiseerd.

Een stilteruimte is een ruimte voor iedereen die behoefte heeft aan een moment van rust. Om even uit de hectiek van het dagelijks leven te stappen. Een moment om op adem te komen, te lezen, te mediteren, te bidden of een kaarsje aan te steken.

Op een sidetable staat een glazen schaal waarin kaarsjes geplaatst kunnen worden. Er ligt een gastenboek waarin u uw woorden kunt schrijven.

Uit de Mariakapel en de St. Helenakerk zijn de Godslamp, de ‘Mariapoort’, de lezenaar en een bankje in de nieuwe stilteruimte geplaatst. Voor het Maria-icoon kunnen kaarsjes worden ontstoken, op de lezenaar ligt het schrift om gebedsintenties in te schrijven en op het bankje kunt u plaatsnemen.

De Godslamp werd met een ritueel op zondag 3 juli ontstoken. Dit (L)licht brandt dag en nacht en heet iedere bezoeker welkom.

Op zaterdag 24 september 2022 om 19.00 uur zal de stilteruimte officieel geopend worden. De ruimte blijft dan tot 20.00 uur ter bezichtiging geopend.

Vanaf zondag 25 september staat een groep vrijwilligers klaar om de stilteruimte te openen en weer af te sluiten. Dagelijks open van 9.00-18.00 uur en rolstoeltoegankelijk.

U bent van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn!

Graag tot dan.

Namens de R.K. Parochie HH Paulus en Ludger en de Protestante Gemeente Aalten

Astrid te Winkel en Wilma de Jong