Onze kerk krijgt een nieuw gezicht

Dit was de titel van het gedicht waar ik de gemeenteavond van 22 april jl. mee heb afgesloten.
De avond dat de beroepingscommissie en de kerkenraad Elizabeth van Deventer aan u voorstelde.
En dit wordt nu ook werkelijkheid. Binnen onze kerk en binnen ons team van predikanten en kerkelijk werkers verschijnt binnenkort een nieuw gezicht.

Op dinsdagochtend 11 mei jl. heb ik namens de PG Aalten de beroepingsbrief aan Elizabeth van Deventer mogen overhandigen. Deze dag was zij al in Aalten en vandaar dat we elkaar hebben ontmoet, bij ons in de keuken aan de Thijsweg in IJzerlo. Midden in haar toekomstige wijk.

Het was een gezellige ochtend, waarin we nu eindelijk persoonlijk kennis met elkaar konden maken. Tot op dat moment hadden wij elkaar alleen nog maar telefonisch gesproken.
Nadat we kennis met elkaar hadden gemaakt, onder het genot van een kopje koffie, mocht ik namens de kerkenraad, haar de beroepingsbrief overhandigen.

Voor Elizabeth was het een bijzonder moment. Ontroerd, trots en verheugd heeft zij de brief in ontvangst genomen. Het was voor haar een afsluiting van een periode, maar ook de start van een nieuw begin.
Nadat we de brieven en documenten hadden doorgenomen, gaf zij mij te kennen, dat zij heel snel van zich zou laten horen.
Ik was dan ook blij verrast dat ze aan het begin van de middag al weer bij ons voor de deur stond, en mij de getekende beroepingsbrief overhandigde.
We hebben toen ook al meteen gesproken over de intrededienst.
Deze is nu gepland op zondag 11 juli om 15.00 uur in de Oude Helena kerk.
In een van de volgende edities van KerkVenster zal Elizabeth zich nader aan u voorstellen.

Namens de Protestantse Gemeente Aalten wil ik Elizabeth van harte feliciteren en haar van harte welkom heten binnen onze gemeente.

Wij hopen dat je je hier heel snel thuis zult voelen, binnen onze kerk, onze gemeente en ons dorp.

Namens de kerkenraad
Gerard Helmink