Opgave welkom- en overstapdienst van de  kindernevendienst

Op zondag 8 september organiseert de kindernevendienst samen met It’s4U2 en ds. Folkert de Jong een feestelijke welkom- en overstapdienst in de Zuiderkerk.

Is uw kind tussen oktober 2018 en oktober 2019 vier jaar geworden? Dan willen we hem/haar bij deze van harte uitnodigen voor deze feestelijke welkomstdienst!

Of neem jij dit jaar afscheid van de basisschool en wil je de overstap van de kindernevendienst naar de It’s4U2 maken? Geef je dan op voor deze feestelijke overstapdienst.

Opgeven voor de welkom- en overstapdienst kun je doen door een mailtje te sturen naar: jeugdwerkaalten@kerkvenster.nl

Weet je niet zo goed wat de kindernevendienst of de It’s4U2 is? Hieronder staat wat meer informatie en je mag natuurlijk ook altijd een mail sturen als je nog meer wilt weten!

Kindernevendienst

Met de kindernevendienst willen we de kinderen zoveel mogelijk bij de kerkdienst betrekken. De kinderen gaan mee naar de kerk en op het moment dat het daar ‘te moeilijk’ wordt, verlaten ze de dienst om op hun eigen niveau uitleg te krijgen over het bijbelgedeelte dat deze zondag op het rooster staat.

Afhankelijk van het aantal kinderen worden ze verdeeld over twee groepen op basis van hun leeftijd.
Er wordt tijdens de kindernevendienst een bijbelverhaal verteld en daarna volgt een verwerking middels een gesprekje, spelletje, knutselwerkje enz. Tijdens de collecte komen de kinderen weer terug in de kerkdienst.

It’s4U2

It’s4u2 is de naam voor de tienerkerk van de Protestantse Gemeente Aalten en is voor jongeren van 12 tot ongeveer 16 jaar.

Eén keer in de maand komen we op zondagochtend om 10.00 uur, in de jongerenruimte (Keldertje van Elim) bij elkaar. In deze bijeenkomsten staat centraal: ontmoeting, bezinning en gezelligheid.

Kernwoorden zijn: respect, openheid, elkaar op weg helpen.

Uitgangspunten zijn: aansprekende thema’s, inspirerende werkvormen, eigen inbreng. Je kunt naar It’s4u2 komen zoals je bent.