Opnieuw gedragen

Met veel plezier kijken de vrijwilligers van ‘het winkeltje’ in ‘t Koppelhuis terug op de afgelopen drie maanden. Omdat veel activiteiten niet door konden gaan werd, op initiatief van beheerder Wilma Kleinhesselink, ’t Koppelhuis omgetoverd tot een winkel met tweedehands kleding en accessoires.
Het bleek een uitgelezen mogelijkheid om het gebouw, dat anders dicht zou zijn, toch een functie te geven – met in achtneming van alle hygiëne- en afstandsregels.
Het initiatief voorzag duidelijk in een behoefte. Van alle kanten werd kleding aangeboden, en na sorteren en inrichten van de winkel bleek dat er ook voldoende belangstelling was om de kleding een tweede leven te gunnen. En niet alleen de verkoop liep goed, ook was er voor iedereen die binnenliep tijd voor een praatje en een kop koffie. Het liep zo goed dat van twee openingsdagen snel werd geschakeld naar drie en later zelfs vier dagen.

Na de laatste verkoopdag eind augustus werden afgelopen zaterdag de restanten ingepakt voor verzending naar Roemenië. De vrijwilligers vonden het mooi dat er nog ruim voldoende kleding was om ook daar veel mensen blij te maken.

Tijdens een kop koffie met vrijwilligers Wilma, Ine, Jolanda en Erica werd nog eens teruggekeken op de afgelopen maanden. Waar gehoopt was op € 500,00 werd ruim boven verwachting verkocht, en kan nu maar liefst € 1922,00 aan de kerk worden geschonken. Bovenal keken de dames terug op mooie en bijzondere ontmoetingen in de winkel; mensen die graag langskwamen voor een kop koffie of een praatje, of die mevrouw die even een stapel heerlijke pannenkoeken kwam brengen. De dames vonden het fijn om veel inwoners van Bredevoort op deze manier te hebben leren kennen. Mooi is ook het verhaal van de toerist die op een regenachtig moment binnenviel met de vraag of er misschien een regenjas te koop was. ‘Dat niet’, was het antwoord van Wilma, ‘maar we hebben wel vuilniszakken.’ En dat bleek een prima oplossing. Met schaar en tape werd van een aantal vuilniszakken een voldoende waterafstotende regenjas gemaakt. Ook dit leverde een tevreden klant op, en een gulle gift voor de kerk.

Wilma, Ine, Jolanda en Erica kijken terug op een mooie tijd, waarin het fijn was dat zoveel mensen kleding kwamen brengen – zoveel mensen meeleefden en meedachten – het gezellig was – er veel werd verkocht – en er bovenal veel mooie ontmoetingen waren.