Orgelbespeling in de OHK

Enige tijd geleden stond er in KerkVenster een oproep om verzoeknummers, die de organisten dan zouden gaan spelen in de Oude Helena kerk. Deze oproep was niet aan dovemansoren gericht want veel mensen mailden hun verzoeknummers.

Om technische redenen kon er tot voor kort geen uitvoering aan gegeven worden. De opname-techniek en het uitzenden daarvan is nu voor elkaar. Om het allemaal visueel ook aantrekkelijk te maken waren medewerkers van KerkBeeld bereid om de uitzending te verzorgen.

Aan Joop Ormel de schone taak om hier een verantwoorde keuze uit te maken, samen met Harry van Wijk en Henk-Jan Radstaak (trompet) kozen ze tien nummers uit.
Een zeer gevarieerd programma dat op een maandagavond 19 juli jl. opgenomen is in de OHK en zeer de moeite waard is om te beluisteren.

Nieuwe aanvragen

Er is nog geen afspraak gemaakt hoe lang deze orgelbespeling in het archief van de OHK blijft staan en te beluisteren is. Wel willen de beide organisten, Harry van Wijk en Joop Ormel en de trompetist Henk-Jan Radstaak hiermee doorgaan. Er liggen nog heel wat verzoeknummers in de kast maar u mag ook nieuwe aanvragen.                                                                                                                         Ook ontvangt het muzikale trio graag reacties van u op deze orgelbespeling. Die kunt u sturen naar: j.h.ormel@freeler.nl  Alle verzoeken voor nieuwe nummers kunt u ook naar dit mailadres sturen.

 KerkBeeld

U kunt de orgelbespeling beluisteren via www.kerkbeeldaalten.nl en dan doorgaan naar het archief van de Oude Helenakerk. Bij sommige apparatuur wordt het archief eerst gedownload, dat duurt even maar gebeurt automatisch. U kunt ook op de website bij ‘Kerkdiensten’ helemaal onderaan klikken op: Orgelbespeling OHK Dan wordt u automatisch doorgelinkt naar het archief.