Suppoosten Oude Helenakerk

Al vele jaren bestaat er een groep enthousiaste mensen die in de zomermaanden  gasten ontvangt

die de Oude Helenakerk willen bekijken, en als het nodig is met veel plezier iets over deze unieke kerk vertelt.

Het mooie hiervan is dat je van tevoren nooit weet waar de interesse van de gast ligt.

De één is geïnteresseerd in de geschiedenis van de kerk, de ander vindt de blootgelegde secco’s

heel bijzonder. Ook wordt er regelmatig gepraat over het kerkelijk leven hier in Aalten, en vaak komt er dan ook een verhaal achteraan van de gasten over het kerkelijk leven in hun eigen gemeente. Maar soms ook welke ervaringen ze hebben met de kerk. Je merkt dan ook dat ze het fijn vinden dat ze hun verhaal kunnen vertellen, en dat er geluisterd wordt.

Dat dit alles door de gasten erg wordt gewaardeerd, daarvan getuigt het gastenboek dat in de kerk ligt. Hier staan vele mooie reacties in.

De reden waarom ik dit zo vertel is de volgende: misschien loop jij ook al wel met de gedachte rond van ‘dat lijkt mij ook wel wat, maar ik kan dat niet want ik weet daar veel te weinig van’.

Als dit voor jou een reden is om het dus maar niet te doen, kan ik daarop zeggen: ‘Dit leer je zeer snel, en als je een keer iets niet weet, zijn er altijd mede-suppoosten aanwezig.’

Je leert regelmatig ook wat van de gasten.

Suppoost van de Oude Helenakerk houdt in: gasten dit prachtige historische gebouw laten zien, waarvan een gedeelte van de toren  nog uit het jaar 1150 stamt, en er iets over vertellen.

De kerk is in de maanden juni t/m september en in de mei- en herfstvakantie voor gasten open op woensdagmiddag en donderdag de hele dag.

Lijkt je dit iets, en heb je in de periode dat de kerk voor gasten is geopend een paar dagdelen over, neem dan contact met me op en ik geef je graag meer informatie.

Ad Doornink

cöördinator suppoosten

tel. 0543-723360