Tweede Ik-mis-je-wandeling Bredevoort

Op zondagmiddag 17 november wil Bredevoort stilstaan bij de overledenen van wie wij gehouden hebben en die wij nu moeten missen. Vorig jaar hebben wij voor het eerst een

Ik-mis-je-wandeling gehouden, waarbij wij vanaf een centraal punt vertrokken naar de begraafplaats. Al eeuwenlang gedenken mensen juist in november de overledenen van wie ze gehouden hebben. Een traditie waarin we ook vanuit Bredevoort en de buurtschappen weer bij aansluiten met een tweede Ik-mis-je-wandeling. Een moment om met elkaar even stil te staan bij die we missen, maar zeker ook een moment om te laten merken dat we er niet alleen voor staan en dat we er als gemeenschap voor elkaar zijn.

Dit jaar starten we om 14.30 uur op het pleintje voor het Ambthuis (hoek Landstraat-Ambthuiswal). Van daar wandelen we naar de St. Joriskerk op de Markt, waar het Stadskoor Bredevoort enkele liederen voor ons zingt. Vervolgens wandelen we door het Vestingpark naar de Lourdesgrot, waar we ook even stilstaan bij mensen die we missen en die niet in Bredevoort begraven liggen. De tocht wordt voortgezet naar de begraafplaats Kloosterhof aan de Kloosterdijk. De jonge groep Koperblazersensemble Barlo-Bredevoort verzorgt daar de muziek. Dan krijgt iedereen de tijd om de plek te bezoeken waar men de eigen geliefden kan gedenken. Iedereen krijgt daarvoor ook een graflicht uitgereikt. Wie liever naar de oude begraafplaats aan de Prins Mauritsstraat wil, is vrij om dit te doen. We sluiten de middag af met een samenzijn met koffie of thee bij ’t Grachthuys.

Een groot aantal organisaties uit Bredevoort en de buurtschappen werkt mee, te weten Protestantse Gemeente Bredevoort, katholieke geloofsgemeenschap Sint Georgius, basisschool ’t Bastion, Stadskoor Bredevoort, Blazersensemble Barlo-Bredevoort,  Bredevoorts Belang, Kloosters Belang, Haarts Belang, GUV Uitvaartverzorging en ’t  Grachthuys.

Wij hopen dat u ook komt. U bent van harte welkom.