Uit liefde voor jou – Copy

‘Uit liefde voor jou – ontvangen en delen’ is het thema van de veertigdagentijdkalender 2023. Dat delen kan op allerlei manieren, en in deze kalender staan daarvoor diverse suggesties, bijvoorbeeld door mee te doen met de vastenactie van Kerk in Actie.

Brood en wijn delen

In deze kalender staan verschillende Bijbelgedeelten rond het jaarthema ‘Aan tafel!’ We staan stil bij Jezus’ laatste avondmaal en zijn opdracht om steeds opnieuw brood en wijn met elkaar te delen. Het zet ons stil bij zijn overvloedige liefde, maar ook bij de opdracht om te delen van wat we zelf ontvangen hebben.

Op weg naar Pasen

De veertigdagentijdkalender helpt om dagelijks even stil te staan en deze periode bewust te beleven. Voor iedere dag is er een Bijbeltekst met een korte overdenking, een vraag om over na te denken of een oproep om aan de slag te gaan, afgewisseld met vastentips, gebeden en liederen.

 

Vastenactie Kerk in Actie

Via de veertigdagentijdkalender kun je meedoen met de vastenactie van Kerk in Actie. Door iets te laten, of juist te doen voor een ander, spaar je mee voor het veertigdagentijdproject van Kerk in Actie in Moldavië. In dit armste land van Europa is de werkloosheid groot. Een groot deel van de beroepsbevolking werkt daarom in het buitenland. Jongeren en ouderen blijven alleen achter en hebben niemand om op terug te vallen. Lokale kerken helpen hen: jeugdgroepen gaan op pad om ouderen thuis te bezoeken, klusjes te doen, boodschappen te brengen, de was te doen en een praatje te maken. Zo zijn jong én oud wat minder eenzaam!

                                                                                                bron: protestantsekerk.nl/nieuws

De veertigdagentijdkalender is gratis af te halen bij het kerkelijk bureau, Ludgerstraat 64 tijdens de openningsuren (Ma,Di, Do en Vrij. van 8.00 uur tot 12.00 uur). of te bestellen via kerkvensterwebshop.nl.  De webshop bestelling wordt gratis thuisbezorgd.