Vakantietas- en zomeractie

voor de minima in gemeente Aalten

Ook dit jaar is er weer een vakantietasactie en een zomeractie in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo. Deze worden georganiseerd door het Meedoenpact Aalten en de kerken in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo verenigd in de stichting Diaconale Hulpverlening Aalten (DHA).

Voor kinderen tot en met 14 jaar uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, gaan we een tas vullen met ‘leuke’ dingen waar ze in de vakantieperiode mee kunnen spelen, aangevuld met iets lekkers. De ouders ontvangen een tegoedbon van € 30,00 om levensmiddelen te kopen bij een van de plaatselijke supermarkten. 

Bij de zomeractie ontvangen gezinnen zonder kinderen of met oudere kinderen een tegoedbon van € 30,00, eveneens te besteden bij een van de plaatselijke supermarkten.

Dit alles met als doel om de gezinnen die moeten rondkomen van een laag inkomen een extraatje te geven in de vakantietijd. In de week voor de zomervakantie gaan we de vakantietasjes en/of bonnen bezorgen.

Aanmelding voor 23 mei

Als u denkt in aanmerking te komen voor deze acties óf als u gezinssituaties van anderen kent die u door wilt geven, doe dit dan voor 23 mei.

Voor de aanmeldingen ontvangen wij graag de volgende gegevens:

  • Naam, adres, woonplaats
  • Aantal kinderen van 0-14 jaar (met vermelding geboortejaar)

De aanmelding kunt u doen via info@meedoenpactaalten.nl.

Er zal strikt vertrouwelijk met de door u verstrekte gegevens worden omgegaan.

Actie financieel ondersteunen

Om u een indruk te geven: vorig jaar zijn er in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo op 148 adressen een vakantietasje en/of cadeaubon bezorgd. De verwachting is dat er op dit moment meer gezinnen in armoede leven dan vorig jaar, waardoor het aantal opgaven wel eens hoger uit zal kunnen vallen.

Deze acties kosten geld. Wij willen dan ook een beroep op u doen om de actie financieel te ondersteunen. Dit kan als volgt.

U kunt uw bijdrage storten op het rekeningnummer van de DHA (Diaconale Hulpverlening Aalten): NL24 TRIO 0338 6054 60 t.n.v. Stichting Diaconale Hulpverlening Aalten o.v.v. Zomeractie en Actie Vakantietas. 

Alvast hartelijk dank!

Extra actie voor de jeugd

Benefit filmmiddag/avond voor Actie Vakantietas.

Op vrijdagmiddag en -avond 19 mei organiseren een aantal tieners van de PGA een benefitfilmmiddag/avond in de grote zaal van Elim (Landstraat 20, Aalten). ’s Middags zal de film Rio vertoont worden en ’s avonds de film Ferdinand. De entree is € 5,00 en daarvoor krijg je ook nog 2 consumptiebonnen. Extra consumptiebonnen kosten € 1,00. De gehele opbrengst gaat naar Actie Vakantietas. Kom jij/komt u ook? Je bent van harte welkom!

                                                  Suze, Thijs, Thijn, Veralien, Eva, Mirne en Heidi

In het kort:

Wat?                      Benefitfilmmiddag/avond

Wanneer?              Vrijdag 19 mei

Welke films?          Rio en Ferdinand

Hoe laat?               Rio draait om 15.30 uur (tot ongeveer 17.00 uur)

                              Ferdinand om 19.00 uur (tot ongeveer 20.30 uur)

Zaal open?            Een half uur voor aanvang van de film

Kosten?                € 5,00 entree inclusief 2 consumpties, extra consumpties kosten           

                        € 1,00 De gehele opbrengst is voor Actie Vakantietas.