catechisatie

Je wordt van harte uitgenodigd voor de catechese!

Eindelijk is het zover! We mogen weer fysieke activiteiten voor het jeugdwerk gaan organiseren!! Daarom willen we jullie van harte uitnodigen om je aan te melden voor één van de onderstaande activiteiten en hopen we jullie allemaal in het nieuwe jeugdwerkseizoen (weer) te ontmoeten.

Basiscatechese (voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 )                 

Als je in groep 6, 7 en 8 van de basisschool zit ben je van harte welkom bij de basiscatechese. We komen een aantal keer bij elkaar in het huis naast de Zuiderkerk (Ludgerstraat 66). Door middel van spel en andere leuke werkvormen ontdekken we samen wat het geloof voor ons betekent.

#Durfte voor jongeren vanaf 12 jaar

#Durfte staat voor: ontdekken, ontwikkelen en groeien. Samen aan de slag vanuit een gezamenlijke interesse zoals bijvoorbeeld tuinieren, het organiseren van een activiteit, creatief bezig zijn, muziek maken, gamen, sporten, fotografie enz. Vanuit deze gezamenlijke interesses leggen we de link naar het geloof. #Durfte staat dus voor verbinding, talent, geloofsgesprek en iets doen voor een ander.

De Diepgang voor jongeren van 16 jaar en ouder

Eens in de drie weken op zondagavond komt de groep bij elkaar aan de Ludgerstraat. Samen eten wat we samen hebben gekookt. We praten over hoe we met volleyballen wedstrijden verliezen, welke netflix-serie beter is, hoe het met je gaat, enzovoort. Maar daarnaast gaan we ook de diepte in. Je hebt in de kerk en op school wel het een en ander meegekregen over christelijk geloof, maar wat het voor jou nu kan betekenen? Leuk, ouders die wat met God hebben, maar is het voor mij ook belangrijk? Bestaat God? Hoe werkt bidden? Maar het kan ook echt persoonlijk worden: vragen als ‘wat moet ik met mijn leven? Welke keuzes kan ik nu het beste maken?’ 

Belijdenis doen

Wanneer je erover denkt om belijdenis te doen, dan ben je hartelijk welkom bij de belijdeniscatechese. De belijdenisgroep wordt begeleid door de jongerenpredikant. Tijdens de belijdeniscatechese wordt gesproken over belijdenis doen, maar ook over allerlei vragen rondom geloof waarover je graag meer wilt weten. Zo komen op deze avonden de meest wezenlijke onderwerpen van het christelijk geloof aan de orde.

Wanneer je mee wilt doen met één van de bovengenoemde activiteiten meld je dan nu aan via onderstaand formulier. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact op via jeugdwerkaalten@kerkvenster.nl.(Hou ook de Andersumme in de gaten voor informatie over hoe en wanneer we gaan starten.)