Kerkdiensten PG Aalten & PG Bredevoort

Kerkdiensten

De Protestantse Gemeente van Aalten bezit twee kerkgebouwen, de Oude Helenakerk en de Zuiderkerk. Elke zondag wordt er in de Oude Helenakerk een liturgische ochtenddienst  gehouden. De aanvangstijd is 9.30 uur.

In de Zuiderkerk worden zogenaamde ‘Regenboogdiensten’ gehouden. Regenboogdiensten hebben een verschillende invulling: Kinderdiensten, LeFdiensten, KIU diensten, Popdiensten. Diensten met een bijzonder karakter, die in vorm en inhoud van de traditionele manier afwijken, meestal worden ze ook begeleidt door een band of muziekgroep en hebben ze een evangelisch karakter. De aanvangstijd is om 10.00 uur.

Enkele keren per jaar worden er avonddiensten gehouden. Zij hebben vaak een thematisch karakter, zo worden er zangdiensten gehouden, dialectdiensten in het Achterhoeks, even songs, cantateviering  enz. Biddag en dankdag worden ook in een avonddienst gehouden.

In de ‘Stille week’ voor Pasen zijn er Vespers en een Paaswake en in de Adventsweken zijn er ook advent vespers en vieringen van het licht.

Bij de ochtendvieringen is er kindernevendienst en is er oppas voor de kleinsten.