Actueel

Pride-viering 9 juni 2024

Zondag 9 juni om 10 uur is het tijd voor de derde Pride-viering in de Zuiderkerk in Aalten.

De kerkdienst is een van de activiteiten van de Pride-maand in de Achterhoek. Het thema dit jaar is ‘Wees trots op wie je bent‘. Een mooi thema dat ook gebruikt wordt tijdens de diverse activiteiten op diverse plaatsen in de Achterhoek in deze Pride-maand. Trots zijn op jezelf, zijn we dat wel genoeg in ons leven en mag je dat ook laten zien?

De voorganger in deze dienst is ds. Elizabeth van Deventer en het mannenkoor Shansons zal van zich laten horen. Diversiteit komt naar voren in deze viering en we zullen dan ook samen het (glutenvrije) brood en de (alcoholvrije) wijn delen.

Iedereen is van harte welkom.

Bevestigings dienst ds. Petra Speelman.

Sinds november 2022 is Petra al werkzaam als geestelijk verzorger bij de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé te Groenlo.

Vorig jaar zomer heeft u door middel van een interview in KerkVenster, al nader kennis met haar kunnen maken, en wellicht heeft u haar ook wel eens ontmoet op een van de locaties van Marga Klompé.

Bij Petra was er ook de wens om verbonden te worden aan onze Protestantse Gemeente Aalten.
Deze vraag is voorgelegd aan de kerkenraad en unaniem hebben wij daar mee ingestemd.
Met deze verbondenheid aan onze kerk zal zij worden uitgezonden voor haar werkzaamheden als geestelijk verzorger bij Marga Klompé.

Doordat zij in dienst is bij Stichting Marga Klompé, zullen ervoor de PG Aalten ook geen financiële verplichtingen zijn, en heeft Petra daardoor ook besloten om ook geen lid te worden van onze kerkenraad.
Wel zal zij 2x per jaar voorgaan als predikant in een van onze diensten.

Op 1e pinksterzondagmorgen 19 mei a.s. zal ds. Petra Speelman daarom worden bevestigd als predikante met een bijzondere opdracht, en daarbij worden verbonden aan onze Protestantse Gemeente Aalten.
In deze feestelijke dienst in de Oude Helena kerk zal zij door ds. Elizabeth van Deventer worden bevestigd.

Wij wensen haar een waardevolle en vreugdevolle dienst toe, en wensen haar Gods zegen bij haar verdere werkzaamheden op de verschillende locaties van Marga Klompé.

Na de dienst is er in Elim gelegenheid om Petra te feliciteren en nader met haar kennis te maken.

Namens de Kerkeraad.

Gerard Helmink