Actueel

Knoopdienst

Op 14 april organiseert de Knoopdienstcommissie weer een Knoopdienst in de Zuiderkerk. Deze keer is het thema: Op reis. Ik denk dat we ons daar allemaal wel iets bij voor kunnen stellen. Of je nou een lange of korte reis maakt, of je nou lopend, fietsend, met de auto of ander vervoer gaat, we gaan allemaal weleens op reis. We gaan bijvoorbeeld op vakantie, we verhuizen of gaan bij iemand op bezoek. In de Bijbel staan ook veel verhalen van mensen die op reis gaan. Zoals Abraham, het volk Israël, Jozef en Maria, of Paulus. Ze gaan allemaal op reis om verschillende redenen.

Ons hele leven is eigenlijk een reis, en onderweg maken we van alles mee en maken we allerlei keuzes. En dan kunnen er ook vragen zijn: Waar ga ik naartoe? Wat heb ik nodig onderweg? Wat neem ik mee voor de reis?

In deze dienst gaan we samen op reis. Ga je mee? Je bent van harte welkom.

 

Dialectdienst

zondag 21 april Olde Helenakerke  09.30 uur

 

Kroelzand….

 

In de kerke klunk nao een gebed, an ’t ende van de praeke, en bi’j de zaegen het bekende waordje ‘amen’. Dat betekent vaste en zeker, zo zal ’t waen.

Vaste en zeker is der in ons laeven neet völle. Wi’j hebt maor weinig in te brengen in disse waereld en al helemaol neet bi’j de grote problemen van aorlog en vraede.

Toch he-w daormet te maken en vraoge wi’j ons mangs af: ‘Waor is God toch in alles wat der gebeurt en waorumme dut Hee niks an alle onrecht en ellende?’  

Disse vraogen bunt van alle tieden en ok in de Biebel laeze wi’j daorovver.

In de dialectdienst van zondag 21 april gao-w met Jan Leijenhorst uut Reurle met disse vraogen an de slag, op zeuk naor ‘vastigheid onder ’t kroelzand’. Want dat is wat de dialectdienstcommissie zich as thema bedacht hef. 

Welkom allemaole!   

Jan Leijenhorst hef töt hee theologie ging studeren in Aalten ewoond en is onder andere in Oudenhoorn, Laorne (Gld) en Barchem pastor-kerkelijk werker ewes, en wont noo in Reurle. Hee is lid van de warkgroep Dialect en Religie dee zich gengs höldt met het vertalen van Biebelbeuke en (kark)leeder en hee geet ok regelmaotig veur in deensten in de streektaal. 

Taizé-viering 14 april 2024

Op zondag 14 april om 19.00 uur is er weer een Taizé-viering in de Oude Helenakerk. We lezen uit de Bijbel, deze keer Psalm 2, en uit Handelingen en het Marcusevangelie. We bidden samen, we steken een kaarsje aan, zijn stil en zingen liederen uit de traditie van Taizé.

Een ieder is van harte uitgenodigd deze dienst met ons mee te vieren.

Kliederkerk: Je kunt God kennen als…

Iedereen heeft een beeld van God, of je nu gelooft of niet. Maar wie is God? En bestaat het antwoord op deze vraag eigenlijk wel? Dit proberen we te ontdekken tijdens de Kliederkerk op zondagochtend 21 april in de Zuiderkerk. Kom jij ook? Er is weer van alles te beleven!

Vanaf 09.30 uur is er inloop en zijn er allerlei activiteiten rond het thema. Om 10.30 uur verzamelen we ons in de kerkzaal voor een korte viering waarin gospelband Amio meewerkt. Het zal een ochtend worden met lekker veel muziek. Rond 11.00 uur sluiten we af met koffie, thee, limonade en iets lekkers.

Wat?            Kliederkerk met het thema ‘Je kunt God kennen als…’

Wanneer?    Zondag  21 april 2024

Hoe laat?     Inloop met ontdekactiviteiten vanaf 09.30 uur, korte viering om 10.30 uur, afsluiting met koffie, thee, limonade en wat lekkers ongeveer 11.00 uur

Waar?          Zuiderkerk, Ludgerstraat 64 in Aalten

M.m.v.         Gospelband Amio

Voor wie?    Voor iedereen, jong en oud(er). Voel je welkom!

 

Wil je meer weten over de Kliederkerk? Stuur gerust een mail naar Heidi Ebbers jeugdwerkaalten@kerkvenster.nl