Venster naar buiten

‘Venster naar Buiten’ is een rubriek met activiteiten in de regio rondom Aalten. Het criterium voor plaatsing is: De activiteit met geloof, kerk,  of maatschappij verbonden is. Persberichten kunnen wordt ingestuurd naar: website@kerkvenster.nl  De redactie beslist uiteindelijk over plaatsing.

Activiteiten

Oproep voor wandelaars

We zitten midden in een bizarre tijd en veel mensen gaan voor de nodige fysieke conditie aan de wandel, zeker met het mooie lenteweer op komst een welkome afwisseling.

Zeker in deze veertigdagentijd, een tijd van bezinning – overdenken – stille tijd –  afstemmen op God, is het fijn om in de natuur te zijn en het nieuwe leven te zien en ontluiking mee te maken.

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen om ons heen die de Here Jezus nog niet (persoonlijk) kennen en/of nog nooit een kerkdienst hebben meegemaakt. Dat Pasen over de dood van Jezus gaat, is nog wel bekend, maar de betekenis weten velen niet meer.

Om te praten over je relatie met God, Jezus, de Bijbel en ons geloof is best lastig.

De uitspraak ‘Verkondig het evangelie….desnoods met woorden’, wordt toegedicht aan Franciscus van Assisi, daarom de volgende oproep:

Leg wanneer je wandelt regelmatig twee takken over elkaar heen in de vorm van een kruis. Wandelaars (medechristenen) die dit tegenkomen, worden daardoor herinnerd aan wat Jezus voor ons heeft gedaan maar….wandelaars die Jezus nog niet kennen, zullen dit misschien opmerken en nieuwsgierig worden en/of na gaan denken.

Het is niet ingewikkeld maar zal wel gepaard moeten gaan met gebed.

Doe jij/ doet u met me mee?