Venster naar buiten

‘Venster naar Buiten’ is een rubriek met activiteiten in de regio rondom Aalten. Het criterium voor plaatsing is: De activiteit met geloof, kerk,  of maatschappij verbonden is. Persberichten kunnen wordt ingestuurd naar: website@kerkvenster.nl  De redactie beslist uiteindelijk over plaatsing.

Activiteiten

Spoorzoeken in de Slangenburg

Spoorzoeken op vrijdag 

Elke vrijdag is er een meditatieve wandeling. Om 10.15 uur  staat de koffie/thee klaar in de Slangenburgse kerk, IJzevoordseweg 35, Doetinchem.

Op 5 en 12 april is er een kloosterwandeling.

Op 22 en 29 maart, op 19 april (Goede Vrijdag) en 26 april is er een kortere natuurwandeling in de buurt van de Slangenburgse kerk.

Spoorzoeken op zaterdag

Op zaterdag 23 maart bieden we een dag aan rond de betekenis van het kruis, van 10.00 tot 16.30 uur. 

Spoorzoeken op maandag

Op maandagmiddag 25 maart, 8 en 29 april en mediteren we met de bijbel in de Slangenburgse kerk van 14.00 – 16.00 uur 

Opgave bij Helma van Loon via wmvanlookuiper@hetnet.nl of  tel. 0315-237788.

Voor meer uitleg kun je altijd bellen of mailen naar Helma van Loon.

Zie voor meer informatie ook de agenda op www.spoorzoekenslangenburg.nl

Het passieverhaal in de muziek

Dhr. Emile Engel 

donderdag 28 maart 2019

In de aanloop naar Pasen verzorgt dhr. Emile Engel aan de hand van een beeldpresentatie een algehele inleiding over het ontstaan van passiemuziek en over de Matthäus Passion in het bijzonder. Hij zal ingaan op het verschil tussen de Johannes Passion en de Matthäus Passion.

 Op toegankelijke wijze zal Emile Engel deze avond, zowel kenners als ‘onbekend-met-Bach’, meer inzicht geven in dit schitterende meesterwerk van Bach. Bezoekers mogen zelf meedoen door een kort gedeelte te zingen. Voorkennis is hierbij niet noodzakelijk.

Sinds 2007 dirigeert Emile Engel in samenwerking met Vocaalensemble Ex Arte en barokorkest Concerto Barocco jaarlijks op Goede Vrijdag de Johannes Passion van J.S Bach in de St. Werenfriduskerk te Zieuwent. 

Toegang gratis (vrijwillige bijdrage). Koffie/thee € 1,- 

U bent van harte welkom!

Leiding:          Dhr. Emile Engel

Locatie:          Johanneshof

Datum:           donderdag 28 maart 2019

Tijd:               20.00 – 22.00 uur

Info:               Sjors Tamminga, 0544-37 27 52, sjors.tamminga@kpnmail.nl

Goed leven in gejaagde tijden volgens paus Franciscus

 

Onder deze titel organiseert de commissie Ontmoeting & Inspiratie een boeiende avond met een workshop over een document van van paus Franciscus: ‘Gaudete et Exsultate’ (Verheugt u en juicht). In deze workshop gaat inleider dr. Anton ten Klooster met u in gesprek over de vraag wat nu eigenlijk geluk is. Hij neemt u mee door de aansporingen van paus Franciscus. Vervolgens kijken we samen welke handvatten dit biedt voor ons eigen leven.

 

Op woensdag 20 maart bent u v.a. 19.15 uur voor een kop koffie/thee welkom in een zaal van de sporthal annex dorpsaccommodatie van Rietmolen. De avond begint om 19.30 uur.

Shining night

Vocaal Ensemble Encore en Kleinkoor Vocaliste bundelen de krachten in een gezamenlijk concert op zaterdagavond 23 maart om 20.00 uur in de Laurentiuskerk in Varsseveld. Onder leiding van dirigent Gerrit te Lindert zullen er dan prachtige stukken ten gehore worden gebracht. De entreeprijs voor het concert bedraagt € 10,00

 

Meer informatie op www.encorevarsseveld.nl

Versie 2

Sint Jorisconcert op 10 maart: La Primavera

Renaissance- en barokensemble La Primavera bestaande uit Anabela Marcos sopraan, Regina Albanez theorbe en gitaar, en Maaike Boekholt viola da gamba, brengt voor u het programma.

Het concert vindt plaats op zondag 10 maart in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14.30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken.

Meer informatie vindt u op

sintjorisconcerten.nl

www.la-primavera.nl/

30 januari 1944 - 30 januari 2019 Herdenking razzia op de kerken in Aalten