Venster naar buiten

‘Venster naar Buiten’ is een rubriek met activiteiten in de regio rondom Aalten. Het criterium voor plaatsing is: De activiteit met geloof, kerk,  of maatschappij verbonden is. Persberichten kunnen wordt ingestuurd naar: website@kerkvenster.nl  De redactie beslist uiteindelijk over plaatsing.

Activiteiten

Toneelvereniging Lintelo presenteert:

Dan liever de bak in

Klucht in drie bedrijven

Door Derek Benfield

Toneeluitgeverij Vink BV

 ‘Dan liever de bak in’, een vrolijk blijspel uit Engeland. Het is een stuk met alles erop en eraan zoals dat gaat in de Engelse traditie. Met een stel mooie klojo’s die in de meest ongelofelijk situaties terechtkomen. Het stuk speelt zich af in de ontvangsthal van een hotel. De baas is een gepensioneerde majoor. Zijn vrouw kan de melkboer niet met rust laten en als die niet wil, zoekt ze wel een ander. Haar niet al te snuggere zuster doet de huishouding en wil zich nergens mee bemoeien. Drie heren hebben een speciale reden om in het hotel te zijn. Ze zijn op zoek naar een koffer. Kortom, niet zomaar een rustig hotelletje.
Je zal er maar te gast zijn….

 Stichting Restauratiefonds voor de Oude St. Helenakerk a.d. Markt te Aalten

Datum: zaterdag 28 september  

Plaats: Elim, zaal open 19.15 uur

Aanvang: 19.45 uur

Entree: € 7,00 incl. kop koffie/thee bij aanvang

Kaartverkoop: Meneer Kees, Messink & Prinsen en Priméra.

Kaartverkoop/kaartreservering: Siny Veneberg, Kreeft 6, tel. 0543-471203 en Ina v.d. Put, Hogestraat 75a, tel. 0543-476171.

Jongerenreis naar Israël en Palestina

Beste mensen in en rondom Doetinchem,

De Protestantse Kerk organiseert volgend jaar een jongerenreis naar Israël en Palestina. Dat duurt natuurlijk nog een hele tijd (zeker voor jongeren), maar zoiets moet je echt lang van tevoren plannen/organiseren. Vandaar dat we woensdag 25 september een informatiebijeenkomst hebben en we 31 oktober reeds een deadline hebben gesteld voor de inschrijving. 

Er hebben zich reeds twee jongeren uit onze directe omgeving gemeld, maar het zou mooi zijn als er een paar bij komen vanuit onze regio.

Willen jullie dit bericht (en de verwijzing naar de website) in je omgeving verspreiden?

Floor Barnhoorn
Dienstenorganisatie Protestantse Kerk                                            

Rijndal 22, 7007 HP Doetinchem

tel. 06 15908558

f.barnhoorn@protestantsekerk.nl

GA JE MEE?

World Servants Doetinchem project 2020 Ecuador

In de zomer van 2020 gaat een groep toffe (jonge) mensen uit Doetinchem en omgeving naar Ecuador om drie weken te helpen aan de bouw van een coöperatiegebouw voor cacaoboeren. In dit gebouw gaan lokale cacaoboeren hun cacaobonen opslaan en verwerken. Ook komen de boeren er samen om trainingen te volgen om de kwaliteit van hun cacaobonen te verbeteren. Als coöperatie kunnen de boeren meer geld vragen voor hun  bonen. Het project is een Fairtrade-project van de organisatie World Servants. Het sluit aan bij de kerkelijke en burgerlijke gemeente Doetinchem, die beiden fairtrade zijn.

Zomer 2020 klinkt heel ver weg, maar het project start al eerder. Het is namelijk de bedoeling dat de groep een jaar lang acties houdt om het benodigde geld bij elkaar te krijgen voor het project en de reis. Drie weken Ecuador is als het ware een ‘beloning’ voor een jaar actievoeren.

De groep is nog niet vol. Dus lijkt het je wat om ook deze fantastische ervaring mee te maken. Of ken je iemand die misschien wil deelnemen aan dit project? Geef je dan op. Opgeven kan via info@worldservantsdoetinchem.nl. Daar kun je ook voor vragen terecht.