Kerkradio/Kerkbeeld

Liturgie online-kerkdiensten of kerkradio 

Als u de kerkdiensten wilt volgen via KerkBeeld, of wilt beluisteren via de kerkradio, dan kunt u de liturgie van de desbetreffende dienst downloaden en printen. Dat kan via de website van kerkvenster: www.kerkvenster.nl en dan de pagina van KerkBeeld. Bovenin de balk ziet u het woordje ‘Liturgie’. Als u daarop klikt, komt u op de pagina van de website waar de liturgieën staan. Daar staan de drie kerken van Aalten. U klikt op de door u gewenste kerk en op het rode woordje ‘Liturgie’ en de liturgie van de desbetreffende dienst verschijnt. Deze kunt u vervolgens printen door rechtsboven op het icoontje ‘afdrukken’ te klikken. Een andere mogelijkheid is dat u de liturgie wekelijks per mail toegestuurd krijgt. Mocht u hier gebruik van willen maken, geef dat dan door aan het kerkelijk bureau. Dat kan ook via de mail:  kerkaalten@kerkvenster.nl. Heeft u geen computer, of kunt of wilt u er niet mee werken, dan is er nog de mogelijkheid om elke week de liturgie thuis te laten bezorgen. Geef in dat geval uw wens door aan het kerkelijk bureau, Ludgerstraat 64, tel. 0543-473250. Ze zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur.
Liturgieën kunnen bezorgd worden in Aalten-dorp en op de buurtschappen, maar bezorging op de buurtschappen is (nog) niet helemaal dekkend.
Van bijzondere kerkdiensten (huwelijk, uitvaart e.d.) worden geen liturgieën op de website geplaatst of verspreid.

Een werkgroep van de diaconie zorgt voor het verspreiden en onderhouden van radiotoestellen, bij gemeenteleden die om welke reden dan ook de kerkdiensten in de   Zuider-, Ooster-of  Oude Helenakerk niet meer kunnen bijwonen. De toestellen worden  geplaatst tegen een vergoeding of, waar dit moeilijk is, in bruikleen gegeven. Ook wordt het sociaal contact hierdoor onderhouden met deze personen door eenmaal per drie maanden een bezoekje af te leggen, Tevens verzorgt deze groep de avondmaalsvieringen in het Beth San en Stegemanshof. 

  Contact persoon voor deze dienst is: Jan ter Maat Telefoon 0543- 475450

Kerkbeeld
Elke zondag wordt er vanuit  de drie dienstdoende kerken een live uitzending verzorgd van de kerkdiensten. Deze diensten zijn te volgen op het computerscherm en wie daar een voorziening voor heeft op de TV.  Om een live uitzending te volgen gaat u naar www.kerkvenster.nl/kerkbeeld daar ziet u blokken van de drie kerken in Aalten. Tevens kunt u van een aantal diensten de gemiste dienst nog volgen. Er is ook een ‘Doneerknop’ waar u eventueel een bijdrage voor de collecte/gift kunt doneren.