Kerkdiensten

Oude Helenakerk
Zondag 1 augustus
9.30 uur: ds. Hendrik Jan Zeldenrijk

Liturgie
Meer informatie
Collecte: Kerk en Diaconieproject

St. Joriskerk
Zondag 1 augustus
9.30 uur: mv. P. Veerbeek, Dinxperlo
Liturgie
Meer informatie
Collecte: Kerk en Diaconieproject

Kerkdiensten

Kerkdiensten

PG Aalten
De Protestantse Gemeente van Aalten bezit drie kerkgebouwen. Elke zondag worden er in twee kerkgebouwen wisselend diensten gehouden. Twee ochtenddiensten en in de periode van 1 september tot en met eindapril één avonddienst in één van de drie kerken.

Voor de ochtenddiensten kent de PG Aalten een twee sporenbeleid. In de ene kerk is er elke zondag een liturgische dienst, in de andere kerk wordt er een zogenaamde Regenboogdienst gehouden, die meestal in de Zuiderkerk worden gehouden.

Regenboogdiensten hebben een verschillende invulling: Kinderdiensten, LeFdiensten, KIU diensten, Popdiensten. Diensten met een bijzonder karakter, die in vorm en inhoud van de traditionele manier afwijken, meestal worden ze ook begeleidt door een band of muziekgroep en hebben ze een evangelisch karakter.

De avonddiensten hebben vaak een thematisch karakter, zo worden er zangdiensten gehouden, dialectdiensten in het Achterhoeks, even songs, cantateviering  enz.

In de ‘Stille week’ voor Pasen zijn er Vespers en een Paaswake en in de Adventsweken zijn er ook advent vespers en vieringen van het licht.

Bij de ochtendvieringen is er kindernevendienst en is er oppas voor de kleinsten.

PG Bredevoort
De Protestantse Gemeente van Bredevoort heeft één kerkgebouw waar elke zondag een ochtenddienst plaatsvindt. In de wintertijd beginnen de diensten om 10.00 uur. In de zomertijd om 9.30 uur.

Acht keer per jaar is er een Anders dan Andersdienst. Soms is dat ’s avonds af en toe ’s ochtends.

Tijdens de ochtenddienst is er kindernevendienst en oppasdienst voor de kleinsten.