ds. R. Faber

Fulltime predikant PG Aalten

geb. 15 okt. 1953
Molenstraat 9
7122 ZW Aalten
tel. 0543-473676
e-mail: faber@kerkvenster.nl
1983 predikant te Kootstertille
1987 predikant te Aalten
Even voorstellen:
Mijn naam is Riemer Faber. Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen. Ik ben geboren in Grootegast (Gr.) en na de lagere school en het gymnasium doorlopen te hebben ben ik theologie gaan studeren in Kampen. Mijn hoofdvak was pastorale theologie en psychologie, met als bijvakken dogmatiek en Nieuwe Testament. Na de studie ben ik als predikant begonnen in Kootstertille, een klein dorpje in de Friese Wouden.
In 1987 zijn wij verhuisd naar Aalten, waar ik predikant werd van de Gereformeerde Kerk, met name voor de Zuiderwijk. Na de fusie in 2006 werd ik predikant van wijk IJzerlo, één van de vier ‘taartpunten’, waarin onze gemeente is ingedeeld.
In 2003 heb ik op de fiets een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella gemaakt, waarvan de herinneringen bij mij als een metafoor voor het leven van alledag nog regelmatig naar boven komen. In 2011 hebben wij de pastorie verlaten en een eigen woning gekocht. Daar wonen we met veel plezier. We genieten ook volop van de prachtige omgeving van Aalten en omstreken en ontdekken na zoveel jaren, wandelend of fietsend, nog steeds mooie nieuwe plekjes.