Eisenach neemt afscheid van Jörg Rumpf – Copy

Op 2 juli werd afscheid genomen van Jörg Rumpf door de parochie van Eisenach.

Jörg werkte er 29 jaar als jongerenwerker en jongerendiaken en zette veel kerkelijke zaken op voor de jeugd in Eisenach. Daaronder was het paasvuur, dat hij voor het eerst in de Achterhoek zag.

Onderdeel van zijn werk was ook het contact met Aalten, met wie Eisenach een partnergemeente vormde. Daar hoorden ook bezoeken aan Aalten bij met jongeren uit Eisenach.

Via zijn vrouw Christina kregen we een uitnodiging om bij dit afscheid aanwezig te zijn. En die uitnodiging namen we graag aan.

De afscheidsdienst, die geleid werd door Pfarrer Köhler, was zeer persoonlijk op Jörg toegesneden. Hij heeft regelmatig een traantje weg moeten pinken.

Wij mochten namens de PG Aalten een aantal cadeautjes aanbieden: een boek over de Oosterkerk, een fles likeur met o.a. de Aaltense kerken op de fles en een keukenschort met de Achterhoekse vlag.

Jörg was zeer verrast toen hij ons in de gaten kreeg. Hij vertelde achteraf dat hij niet verwacht had dat er een Aaltense delegatie zou komen en dat dát eigenlijk het grootste cadeau was.

Jörg gaat vanaf 1 augustus aan de slag als jongerenwerker in een andere regio in het kerkelijk district en de functie in Eisenach bestaat niet meer.

Jeannette en Jaap Boer

(vertaling)

Wat een dag

Op 2 juli, na 29 jaar dienst als jeugddiaken in de parochie van Eisenach, werd er afscheid genomen van mij. Een lang hoofdstuk wordt afgesloten voordat in augustus een nieuw hoofdstuk begint. Een dag vol gevoelens en emoties. Ik kijk terug op vele succesvolle projecten: Oecumenische Kruisweg, Paaswake van de Jeugd, ChruchNight; Mis om 23.00 uur op kerstavond, om maar een paar vaste kerkdiensthoogtepunten van de afgelopen jaren te noemen.

Ik kijk terug op vele jeugdreizen: peddelen op het Mecklenburgse Merengebied, Noorwegen, Zweden, Nederland (Aalten en Goor), op jeugdfestivals en kerkdagen. Ik kijk in de gezichten van de jongeren, ook ouderen, of volwassenen die al heel lang volwassen zijn, die de jonge gemeente als een thuis in de kerk zien, zie de vele vormselaars, kinderen maar ook de senioren, die mij de laatste jaren dichter aan het hart liggen. Wat een vreugde, ook al heeft menige dienst mij grijze haren gegeven.

 Met grote dankbaarheid kijk ik terug op de ongeveer 20 jaar vriendschap met onze toenmalige partnerkerk in Nederland. En wat een genot om de familie Boer te zien op de avond voor het afscheid, op de Eisenach Kindercultuurnacht. Geen wonder dus dat er tranen vloeien…

Ik vertrek met één huilend en één lachend oog. Loslaten is niet makkelijk na zo’n lange tijd.

Ik zal blijven werken in het kerkdistrict, in de regio West’ met de steden Oberellen; Marksuhl en Gerstungen.

Nu kijk ik uit naar nieuwe taken en een nieuwe fase in mijn leven en werk.

  P.s.: Bedankt, Jeanette en Jaap Boer uit Aalten voor de geslaagde verrassing en de cadeaus!

….en misschien is dit wel de aanleiding voor een revival van de Duits-Nederlandse samenwerking.

Groeten van Jörg Rumpf